QUIZ – for 9 – 13-årige

QUIZ OM H.C. ANDERSEN

indeholder over 500 spørgsmål om Danmarks store forfatter H.C. Andersen. Quizbogen lægger på forskellig vis op til paratviden om H.C. Andersen og hans eventyr. Den er især målrettet elever i folkeskolens mellemtrin, men kan anvendes af alle, som har lyst til at prøve kræfter med, hvor meget de nu egentlig ved om H.C. Andersen og hans eventyr. Pris 52,50.

 

QUIZ I SKOLEFAG

er en bog med over 2.300 spørgsmål. Opgaverne er opdelt efter skolefag og lægger på forskellig vis op til paratviden, sproglig opmærksomhed og talbevidsthed. En sjov udfordring til de lidt større børn. Pris 122,50.

Anmeldelse:

Folkeskolen: Denne bog indeholder 2300 spørgsmål til de 9-13 årige: Spørgsmålene tager udgangspunkt i følgende af folkeskolens fag: dansk, natur og teknik, matematik, engelsk, historie, kristendom, idræt og hjemmekundskab. Svarene kræver paratviden, talbevidsthed og sans for sproglig opmærksomhed. Der er opgaver på to niveauer – et let og et noget sværere. I dansk på niveau to skal eleverne for eksempel besvare betydningen af en række ordsprog, finde overbegreber og forklare homonymer som “bakke”, “pande”, “ramme”, “tyve” og “kort”. Svarene står på samme opslag som spørgsmålene, så det er nemt at tjekke svarene. Her er virkelig mange gode opgaver, der kan bruges i mange sammenhænge for eksempel af faglæreren eller vikaren som pausebog. Opgaverne kan også bruges ved hytteture og lejerskoler. Både elever og lærer kan have spørgerens rolle. Spørgsmålene kan stilles til den enkelte elev eller til grupper af elever. Bogen anbefales til skolebiblioteket.

 

 

QUIZ I SKOLEFAG 2

Se beskrivelse og anmeldelse under Quiz i skolefag. Pris 140,-.

Anmeldelse:

Folkeskolen, Tove Kettner Heiberg: Opgaverne er varierede og opfindsomme. Mange forekommer meget lette, men det er nok nødvendigt i relation til målgruppens store aldersspredning. Bogen vil kunne anvendes af faglærere, pædagoger, vikarer, forældre og elever. Bogen kan bruges i tilknytning til undervisningen eller som et mere underholdende indslag i klassen.