Børnebøger

HUMLEPIGEN

Humlepigen er en serie for 8-11-årige. Den handler om pigen Amalie, der er blevet stukket af nogle vrede humlebier. Hun forvandler sig herefter til Humlepigen, der stikker med sin store brod, når hun bliver hidsig eller vred. Serien er illustreret af Peter Hermann. 88 sider. Pris kr. 270.

HUMLEPIGEN – DET FØRSTE STIK

er første bog i serien om Amalie, der bliver stukket af en flok humlebier. Efter stikkene begynder hun langsomt at forandre sig. Hun får en ualmindelig stærk trang til honningmadder, og hun begynder at interessere sig meget for blomster. Men det mærkeligste er, at når Amalie bliver vred og rasende, så forvandler hun sig til Humlepigen med den store brod, der kan stikke og flyve højt op i luften. Det er ikke altid lige sjovt for pigerne Frida, Liv og Signe, der elsker at mobbe Mads kaldet Lillemand, men også Amalie og hendes veninde Laura.

Anmeldelser:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Når Amalie bliver vred og rigtig hidsig, udvikler hun sig til en aggressiv Humlepige. Om drillerier, mobning og om at vise respekt. Temaet om mobning og drillerier er relevant og realistisk fortalt. Mange vil kunne genkende problemerne. At Amalie bliver forvandlet til Humlepigen er sjovt og gør hende i stand til at sætte sig i respekt. Historien bevæger sig i et realistisk rum, hvor der anvendes nogle fantastiske greb. Anbefales indkøbt.

Arnold Busck: Drengene har Antboy. Nu får pigerne Humlepigen.

Weekendavisen, Emil og Cecilia Blichfeldt: Superhelten Humlepigen er inspireret af Antboy, som igen er inspireret af Spiderman. Bedømmelsen set fra børnehøjde er nem. Det er en god bog. God læselyst.

Bogoplevelsen.dk: Det er fin litteratur til selvstændig læsning i 2. – 4. klasse med indhold om veninder og mobning og mange fine illustrationer. Bogen forsøger med sin actionprægede forside at appellere til drenge, men det er i særdeleshed en pigebog. Men det skal man ikke kimse af, når det så fint handler om venskaber, at være tro mod sig selv og sige nej til mobning fortalt i overført betydning. Humlepigen er værd at investere i til skolens PLC.

Brøndby Bibliotekerne: Humlepigen er en både sjov og alvorlig historie om mobning og respekt.

LYSET, DER IKKE VILLE GÅ UD – og andre eventyr

er en eventyrsamling for børn, men den kan også læses af voksne. Hovedeventyret ”Lyset der ikke ville gå ud” er et eventyr skrevet i H.C. Andersens ånd i forbindelse med en eventyr konkurrence, hvor jeg vandt hovedpræmien blandt 126 indsendte eventyr. Ud over vindereventyret er der eventyr om en fornem slotssvale, en ensom konge, en tålmodig mile, en godmodig kæmpe, en arbejdsom alf og meget mere. Forlaget ABZebra, pris kr. 98. Bogen findes også som e-bog hos forlaget Dreamlitt og kan lånes på ereolen.dk. Desuden er vindereventyret udkommet i bearbejdet udgave som billedbog både i trykt form og som ebog.

Anmeldelser:

Børneavisen: Hun er Danmarks nye H.C. Andersen. Den 1. oktober i år sker der noget helt fantastisk: Da udkommer der en bog med ti helt nye eventyr, der lige så godt kunne være skrevet af H.C. Andersen. En god ide til dit barn, barnebarn eller en du kender.

Lektør, Merete Laustsen: Det er en udmærket fornyelse til eventyrsamlingen, som i klassisk eventyrstil taler både til den voksne og til barnet.

DE FREMMEDE BEN OG ANDRE MOLBOHISTORIER

er 21 sjove molbohistorier genfortalt i et let sprog og med flotte og sjove illustrationer af Jon Ranheimsæter. Det er historier om molboerne, som er nogle folk, der bor på Mols. De er meget dumme og tænker sig ikke om. Special-pædagogisk forlag, pris 85,-

Anmeldelser:

Lektør, Torben Bråe Olesen: Molbohistorierne vil givetvis more de vittighedshungrende selvlæsere fra 9 år. En funktionel og nydeligt illustreret letlæsningsbog.

Lektør, Poul Esberg: Ganske fornøjelig læsning for 9 – 12-årige.

BUKSERNE OG ANDRE MOLBOHISTORIER

er 15 sjove molbohistorier genfortalt i et let sprog og med flotte og sjove illustrationer af Jon Ranheimsæter. Historierne viser, hvor dumme molboerne er. Det viser de bl.a. ved at bære en mand ind på marken for at jage storken væk. Han har nemlig alt for store fødder til selv at kunne gå ind i marken. Special-pædagogisk forlag, pris 85,- Bogen er oversat til bosnisk/serbisk/kroatisk med titlen Pantalone i ostale molbo price.

KONG MIDAS OG GULDET

er en genfortælling af den kendte historie om Kong Midas. Kong Midas er en rig mand. Han elsker guld. En dag får han et stort ønske opfyldt. Alt hvad han rører ved bliver til guld. Også hans datter. Han er lykkelig, men hvor længe? I bogen får Kong Midas stillet 3 spørgsmål: Hvad er mest værd: Vand eller guld? Brød eller guld? Din datter eller guld? Bogen er illustreret af Rasmus Sand Høyer. Special-pædagogisk forlag. Pris 75,- Bogen er oversat til svensk med titlen Kung Midas och guldet.

Anmeldelser:

Lektør, Lars Aagaard: Den særdeles ferme Kirsten Ahlburg har lavet en god og anvendelig version af det kendte eventyr. Rasmus Sand Høyers syv kultegninger er realistiske og humoristiske og understøtter tekstens eventyrunivers.

Lektør, Lasse Andersson: En god genfortælling af det græske sagn om den frygiske konge. Bogen kan læses fra 4. klasse, men er også velegnet til højtlæsning for de mindste elever. Morsomme og tidløse illustrationer understøtter teksten.

GODNAT – OG SOV GODT

er en antologi med godnathistorier for 4 – 8-årige skrevet af danske børnebogsforfattere. Jeg bidrager med to godnathistorier med titlerne “Havprisen” og “Mini Myres lange rejse”. Havprinsen handler om prinsessen Sila, der altid har følt sig draget af havet. En dag bliver hun kaldt til havets bund for at blive gift med Havprinsen. En grim, slimet prins, som Sila nægter at gifte sig med. Mon hun slipper fri? Mini Myres lange rejse handler om den lille myre Mini, der er blevet forladt af myreflokken. Nu må han på en lang rejse over muren for at finde tilbage til sine artsfæller. Men på vejen lurer mange farer. Forlaget Cadeau, pris kr 249.

 GODNATHISTORIER FOR DIG

er en antologi med historier for 5-8-årige. Jeg bidrager med eventyret “Nattens konge”. Den handler om en alf, der bor i en gammel mands have. Alfen sørger for, at blomsterne i haven står flot og folk står længe og beundrer hans have, når de kommer forbi. Men så en dag dør den gamle mand. Forlaget DR Multimedie, pris kr. 198,-

 

ABEN MED DEN LANGE HALS OG DE BRUNE PLETTER

er en antologi med historier for 5 – 8-årige om at være fremmed i Danmark. Jeg bidrager med eventyret “Aben med den lange hals og de brune pletter”. Eventyret handler om drengen Adnan, der er kommet til Danmark. Han skal lære det danske sprog og kludrer noget i det, da han sammen med klassen er en tur i zoo, hvor han forveksler ordene abe og giraf. Forlaget DR Multimedie, pris198,-