Børnebøger

SARAS DAGBOG

er for piger på 8 – 11 år. Den handler om pigen Sara, der skal flytte fra Aarhus til Ry, fordi hendes forældre skal skilles. Vi følger Saras liv i dagbogform det første år efter skilsmissen. Der er stærke følelser og mange tanker på spil hos Sara. Det er ikke altid let at navigere i de voksnes verden, når mor og far er sure på hinanden, men Sara klarer det og kommer styrket ud af det hele. Bogen er på 256 sider, lix 16. Den er illustreret af Pernille Hinnerup Jensen og er et samlebind af de otte tidligere udgivne Sara bøger. Forlaget Elysion. Pris kr. 249 kr.  

Anmeldelser:

Bechsbooks.dk: Saras dagbog er sammensat, så man ikke kan se, at det er 8 bøger, som er blevet til en. Det ser rigtig fint ud. Indholdet passer til de lidt mere øvede læsere med mindre det formidles af voksne. Da bogen både er ret lang og samtidig er lækkert indbundet giver det en fin fornemmelse af at læse en rigtig bog, selvom den er forholdsvis let. Saras dagbog er en rigtig fængende pigebog. Rigtig mange læsere vil nok kunne identificere sig med Sara, som er en ganske almindelig 10-årig pige. Fortællingen virker meget realistisk og ikke mindst relevant. Freya har slugt K for Klara bøgerne og mener, at læsere af den serie også vil kunne have fornøjelse af Sara serien.

Bogmærket: Det er en god bog, og jeg kan lide, at det er en realistisk fortælling. Den handler om et alvorligt emne, men der er også sjove steder, hvor man smiler for sig selv, mens man læser den. Fire stjerner ud af fem.

 

HUMLEPIGEN – DET FØRSTE STIK

handler om Amalie, der bliver stukket af en flok humlebier. Efter stikkene begynder hun langsomt at forandre sig. Hun får en ualmindelig stærk trang til honningmadder, og hun begynder at interessere sig meget for blomster. Men det mærkeligste er, at når Amalie bliver vred og rasende, så forvandler hun sig til Humlepigen med den store brod, der kan stikke og flyve højt op i luften. Det er ikke altid lige sjovt for pigerne Frida, Liv og Signe, der elsker at mobbe Mads kaldet Lillemand, men også Amalie og hendes veninde Laura. Illustreret af Peter Hermann. 88 sider. Pris 75 kr.

Anmeldelser:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Når Amalie bliver vred og rigtig hidsig, udvikler hun sig til en aggressiv Humlepige. Om drillerier, mobning og om at vise respekt. Temaet om mobning og drillerier er relevant og realistisk fortalt. Mange vil kunne genkende problemerne. At Amalie bliver forvandlet til Humlepigen er sjovt og gør hende i stand til at sætte sig i respekt. Historien bevæger sig i et realistisk rum, hvor der anvendes nogle fantastiske greb. Anbefales indkøbt.

Arnold Busck: Drengene har Antboy. Nu får pigerne Humlepigen.

Weekendavisen, Emil og Cecilia Blichfeldt: Superhelten Humlepigen er inspireret af Antboy, som igen er inspireret af Spiderman. Bedømmelsen set fra børnehøjde er nem. Det er en god bog. God læselyst.

Bogoplevelsen.dk: Det er fin litteratur til selvstændig læsning i 2. – 4. klasse med indhold om veninder og mobning og mange fine illustrationer. Bogen forsøger med sin actionprægede forside at appellere til drenge, men det er i særdeleshed en pigebog. Men det skal man ikke kimse af, når det så fint handler om venskaber, at være tro mod sig selv og sige nej til mobning fortalt i overført betydning. Humlepigen er værd at investere i til skolens PLC.

Brøndby Bibliotekerne: Humlepigen er en både sjov og alvorlig historie om mobning og respekt.

Revlogkrat: Superhelte er in, og hvor Kenneth Bøgh har en dreng med supermyrekræfter har Kirsten Ahlburg en pige, som kan blive til en superhumlebipige. Det går ud over klassens dronninger, som mobber og styrer. En sød og hurtigt læst historie, som fint passer til oplæsning i en SFO.

LYSET, DER IKKE VILLE GÅ UD – og andre eventyr

er en eventyrsamling for børn, men den kan også læses af voksne. Hovedeventyret ”Lyset der ikke ville gå ud” er et eventyr skrevet i H.C. Andersens ånd i forbindelse med en eventyr konkurrence, hvor jeg vandt hovedpræmien blandt 126 indsendte eventyr. Ud over vindereventyret er der eventyr om en fornem slotssvale, en ensom konge, en tålmodig mile, en godmodig kæmpe, en arbejdsom alf og meget mere. Forlaget ABZebra, pris kr. 98. Bogen findes også som e-bog hos forlaget Dreamlitt og kan lånes på ereolen.dk. Desuden er vindereventyret udkommet i bearbejdet udgave som billedbog både i trykt form og som ebog.

Anmeldelser:

Børneavisen: Hun er Danmarks nye H.C. Andersen. Den 1. oktober i år sker der noget helt fantastisk: Da udkommer der en bog med ti helt nye eventyr, der lige så godt kunne være skrevet af H.C. Andersen. En god ide til dit barn, barnebarn eller en du kender.

Lektør, Merete Laustsen: Det er en udmærket fornyelse til eventyrsamlingen, som i klassisk eventyrstil taler både til den voksne og til barnet.

DE FREMMEDE BEN OG ANDRE MOLBOHISTORIER

er 21 sjove molbohistorier genfortalt i et let sprog og med flotte og sjove illustrationer af Jon Ranheimsæter. Det er historier om molboerne, som er nogle folk, der bor på Mols. De er meget dumme og tænker sig ikke om. Special-pædagogisk forlag, pris 85,-

Anmeldelser:

Lektør, Torben Bråe Olesen: Molbohistorierne vil givetvis more de vittighedshungrende selvlæsere fra 9 år. En funktionel og nydeligt illustreret letlæsningsbog.

Lektør, Poul Esberg: Ganske fornøjelig læsning for 9 – 12-årige.

BUKSERNE OG ANDRE MOLBOHISTORIER

er 15 sjove molbohistorier genfortalt i et let sprog og med flotte og sjove illustrationer af Jon Ranheimsæter. Historierne viser, hvor dumme molboerne er. Det viser de bl.a. ved at bære en mand ind på marken for at jage storken væk. Han har nemlig alt for store fødder til selv at kunne gå ind i marken. Special-pædagogisk forlag, pris 85,- Bogen er oversat til bosnisk/serbisk/kroatisk med titlen Pantalone i ostale molbo price.

KONG MIDAS OG GULDET

er en genfortælling af den kendte historie om Kong Midas. Kong Midas er en rig mand. Han elsker guld. En dag får han et stort ønske opfyldt. Alt hvad han rører ved bliver til guld. Også hans datter. Han er lykkelig, men hvor længe? I bogen får Kong Midas stillet 3 spørgsmål: Hvad er mest værd: Vand eller guld? Brød eller guld? Din datter eller guld? Bogen er illustreret af Rasmus Sand Høyer. Bogen er udsolgt fra forlaget. Den findes som e-bog hos forlaget Dreamlitt, og som lydbog hos forlaget Saga: https://www.lrdigital.dk/soeg/?bookType=0&languageCode=&query=Kirsten%20Ahlburg&sort=0

Anmeldelser:

Lektør, Lars Aagaard: Den særdeles ferme Kirsten Ahlburg har lavet en god og anvendelig version af det kendte eventyr. Rasmus Sand Høyers syv kultegninger er realistiske og humoristiske og understøtter tekstens eventyrunivers.

Lektør, Lasse Andersson: En god genfortælling af det græske sagn om den frygiske konge. Bogen kan læses fra 4. klasse, men er også velegnet til højtlæsning for de mindste elever. Morsomme og tidløse illustrationer understøtter teksten.

GODNAT – OG SOV GODT

er en antologi med godnathistorier for 4 – 8-årige skrevet af danske børnebogsforfattere. Jeg bidrager med to godnathistorier med titlerne “Havprisen” og “Mini Myres lange rejse”. Havprinsen handler om prinsessen Sila, der altid har følt sig draget af havet. En dag bliver hun kaldt til havets bund for at blive gift med Havprinsen. En grim, slimet prins, som Sila nægter at gifte sig med. Mon hun slipper fri? Mini Myres lange rejse handler om den lille myre Mini, der er blevet forladt af myreflokken. Nu må han på en lang rejse over muren for at finde tilbage til sine artsfæller. Men på vejen lurer mange farer. Forlaget Cadeau, pris kr 249.

 GODNATHISTORIER FOR DIG

er en antologi med historier for 5-8-årige. Jeg bidrager med eventyret “Nattens konge”. Den handler om en alf, der bor i en gammel mands have. Alfen sørger for, at blomsterne i haven står flot og folk står længe og beundrer hans have, når de kommer forbi. Men så en dag dør den gamle mand. Forlaget DR Multimedie, pris kr. 198,-

 

ABEN MED DEN LANGE HALS OG DE BRUNE PLETTER

er en antologi med historier for 5 – 8-årige om at være fremmed i Danmark. Jeg bidrager med eventyret “Aben med den lange hals og de brune pletter”. Eventyret handler om drengen Adnan, der er kommet til Danmark. Han skal lære det danske sprog og kludrer noget i det, da han sammen med klassen er en tur i zoo, hvor han forveksler ordene abe og giraf. Forlaget DR Multimedie, pris198,-