PSYKOLOGISKE BØGER – VOKSEN BØGER

IKKE I AFTEN, SKAT!

er en bog om kvinder, der har mistet lysten til sex helt eller delvist – et problem, der berører flere og flere. Bogen behandler de forskellige årsager, der kan være til problemet – i parforholdet eller i kvindens eget liv. Bogen henvender sig til både kvinder og par og giver hjælp til at finde ind til kernen af problemerne. Gennem en række praktiske øvelser får man mulighed for at bearbejde problemstillingerne. Bogen er oprindeligt udgivet på Borgens forlag. Senere er den udkommet som e-bog hos forlaget Dreamlitt. Den er desuden oversat til norsk, hollandsk og engelsk. Pris kr.90 for fysisk bog. Pris kr. 49 for e-bog.

Anmeldelser

Politiken, Christian Graugaard: Kirsten Ahlburg har skrevet en ganske udmærket bog om kvinders manglende lyst – et lavmælt lille skrift, som ikke slår på seksual politisk stortromme, men lægger sig på en bekvem (og fornuftig) terapeutisk midterkurs og bereder sin læser med velargumenterede forklaringer, øvelser og råd. Ahlburg skriver hæderligt i ordets bedste forstand – jordnært og uden blærede psyko-sociale dikkedarer. Og hendes bog har et selvskrevet publikum, skulle man tro: blandt 31-33-årige danskere angiver 17 pct. af kvinderne (mod blot 3 pct. af mændene) hæmmet eller manglende lyst som et aktuelt seksuelt problem.

Lektør, Annemette Sørensen: Forfatterens erfaringer fra hendes mangeårige arbejde med parterapi danner grundlag for den foreliggende bog. Hun har valgt at fokusere på kvinder, der oplever mindre lyst end deres mænd, skønt det modsatte også forekommer, foruden enighed om niveauet for de erotiske aktiviteter. Men hvor der er uenighed, føles det som et stort problem. Der kan være mange årsager og mange løsninger, og en lang række forslag gennemgås her, resultatorienteret og solidarisk med begge køn. Jeg tror at mange vil finde den nyttig, kontant, enkel og behageligt fri for lange teoretiske udredninger og følelsessnak, som gerne præger tilsvarende bøger af udenlandsk (amerikansk) herkomst.

Saxo.com, Cecilie N: Super god bog. Kan helt klart anbefales.

Østrogen.dk, Karen Seneca: Kirsten Ahlburg har en mission, og hendes velmenende bog er bedre læsning end de mange amerikanske samlivs bøger, som konstant spyttes ud i boghandlen. Hun griber lige ind i mange menneskers små stressede hverdag og viser, hvor let man i virkeligheden kan få mere og bedre samvær med sin elskede.

1klik.dk: En ikke spor kedelig lærebog i seksuel genoptræning af nedslidte parforhold.

Bogen findes som e-bog på engelsk og kan købes på Amazon.com books.

LYT TIL DIG SELV

handler om, hvordan vi, ved at lytte til os selv og følge vore følelser og fornemmelser, kan få mere glæde og harmoni ind i vores liv. Vi kan lære at fornemme de energier, der omgiver os og dermed vælge det, der er godt og rigtigt for os. Det er en god bog at læse, hvis man har lavt selvværd og måske har fulgt janteloven lidt for længe. Bogen udkom først på forlaget Klitrose. Senere udkom den på Borgens Bogklub og igen senere på Gyldendals Bogklub. Bogen er også udkommet som e-bog hos gopubli.sh. Pris for fysisk bog 80 kr. Pris for e-bog 50 kr. Bogen kan også lånes på ereolen.dk. Den er desuden udkommet som e-bog på engelsk hos forlaget Dreamlitt.

Anmeldelser

Lektør, Ellen Lind Jensen: Bogen handler om, at man skal leve livet i overensstemmelse med sin egen intuition. Hvad der er rigtigt for dig, ved du inderst inde godt selv. Af lignende litteratur findes fx Griscom, Chris: Feminin energi og Gawain, Shakti: Livet i lyset. Sammenlignet med dem er denne bog lettere tilgængelig, mere dansk og jordnær.

Østjysk Weekend, Helle Nørgård: Bogen er spækket med enkle og indlysende eksempler, som vi kender det fra Kirsten Ahlburg, og det gør den både spændende, letlæselig og forståelig.

I Form: I let læste afsnit og med mange eksempler giver Kirsten Ahlburg masser af gode råd, som kan styrke ens energi, selvværd og dermed evnen til at give og modtage kærlighed. En informativ bog, som er god at få energi af.

Århus Stiftstidende: Bogen er så let og hurtigt læst, så enkle i sine råd og konklusioner og dog så livsklog.

Vores børn: Alt i alt er det en bog, man bliver helt lyttende indeni af at læse. 

Bogen findes som e-bog på engelsk og kan købes på Amazon.com books.

KÆRLIGHED KRÆVER KNOFEDT

er en bog om kunsten at leve i et parforhold. Bogen består af en lang række essays om parforhold og seksualitet samt brevkassespørgsmål og svar omkring emner, som kan skabe problemer i parforholdet. Bogen kommer ind på emner som den rette partner, at date, at leve i et weekendforhold. Den kommer ind på nærhed, seksuelle problemer, manglende sexlyst, utroskab, jalousi, tilgivelse. Den kommer desuden ind på skilsmisse, stedfamilier, forholdet til svigermor, dødsfald og meget mere. Bogen er udgivet på forlaget DreamLitt. Pris kr 249,-.Se mere om bogen under tv- og sceneoptræden.

Anmeldelser

Lektør Annemette Schønberg Johnsen: Bogen viser vej ud af problemerne for alle par, unge som ældre. I denne bog skildrer hun en lang række situationer, hvor par går skævt af hinanden og kommer med forslag til løsninger. Bogen forholder sig seriøst, tidløst, jordnært og fornuftigt til parforholdsproblemer. Kan læses i sammenhæng med forfatterens Ikke i aften, skat! og Lyt til dig selv. Der er en vis kontant slagfærdighed i nogle af brevkassesvarene, som minder om den familierådgiveren Lola Jensen leverer.

Bogvægten.dk: Der er flere interessante eksempler på, at kvinder er fra Venus og mænd er fra Mars, og forfatteren angiver, hvordan man trods forskelligheden kan lære at respektere hinanden. Der er gode, nye forslag til arbejdet med det menneskelige miljø i hjemmet, og så er bogen ikke fri for at være en lille smule underholdende.

Saxo.comBogen er læseværdig. Den er målrettet alle aldersgrupper og sætter ord på ting i parforholdet, som man ikke altid er opmærksom på. Giver stof til eftertanke. *****

Jeg er rigtig tilfreds med mit eksemplar. Bogen er nem og overskuelig – kan fungere som et opslagsværk. Kirsten Ahlburg har samlet al sin viden om forhold i denne bog, og den burde stå på alle pars boghylder! Jeg synes virkelig, den er er god! *****

 

FÅ ET GODT PARFORHOLD

er en essaysamling om parforholdet og dets udfordringer og er første del af e-bogs-trilogien om parforhold med titlerne Få et godt parforhold, Ind i parforholdet … og ud igen, Når sexlivet går i hårdknude. Denne bog handler om de mest almindelige problemer, vi kommer ud for, når vi lever i et længerevarende parforhold. Og den handler om, hvordan vi kan løse problemerne og dermed få et velfungerende parforhold til gavn og glæde for begge parter. Nogle af de berørte emner er travlhed, nærhed, engagement, respekt, utroskab, jalousi, tilgivelse og vrede. Bogen er udgivet som e-bog på forlaget Dreamlitt. Den kan købes hos www.saxo.com og den kan lånes på www.ereolen.dk. Bogen er oversat til engelsk. Pris for e-bog 49 kr.

Bogen findes som e-bog på engelsk og kan købes på Amazon.com books.

IND I PARFORHOLDET … OG UD IGEN

er en essaysamling om at finde den rette og om at komme bedst muligt ud af et parforhold igen og er anden del af e-bogs-trilogien om parforhold med titlerne Få et godt parforhold, Ind i parforholdet… og ud igen, Når sexlivet går i hårdknude. Bogens temaer omkring vejen ind i et parforhold er bl.a. forelskelse, at finde den rette partner, weekendforhold, dating og at blive gift igen. Temaer omkring vejen ud af parforholdet er bl.a. skilsmisse og at blive alene efter partnerens død. Bogen er udgivet på forlaget Dreamlitt. Den kan købes hos www.saxo.com og den kan lånes på www.ereolen.dk. Pris for e-bog 49 kr.

Bogen findes som e-bog på engelsk og kan købes på Amazon.com books.

NÅR SEXLIVET GÅR I HÅRDKNUDE

er en essaysamling om sexlivet i parforholdet og om, hvordan der kan opstå problemer med manglende lyst, utroskab og jalousi. E-bogen er tredje del af e-bogs-trilogien om parforhold med titlerne Få et godt parforhold, Ind i parforholdet … og ud igen, Når sexlivet går i hårdknude. Der er gode råd at finde i bogen om, hvordan man kan få gnisten tilbage i sexlivet og løse eventuelle problemer, der er gået i hårdknude. E-bogen er udkommet på forlaget Dreamlitt. Bogen kan købes hos www.saxo.com, og den kan lånes på www.ereolen.dk. Pris for e-bog 49 kr.

Bogen findes som e-bog på engelsk og kan købes på Amazon.com books.

Jeg har lukket min klinik, men hvis du har brug for parterapi eller individuel terapi i Århus
området, kan jeg anbefale at du kontakter Mette Otto Werner.
Klik på link: http://metteottowerner.dk/