ANDRE LÆSELET BØGER

MONAS FORÅR

handler om Mona, der arbejder i en kantine. Hun møder manden Preben, som arbejder på fabrikken, hvor kantinen ligger. Mona forelsker sig i Preben, men hun er ikke bare glad, for hun har store problemer med sin alkoholiserede mor, og samtidig er hun enlig mor og skal få arbejde og familieliv til at gå op i en højere enhed. Bogen er udsolgt fra forlaget, men jeg har et lille lager liggende. Hos forlaget Dreamlitt er bogen desuden udkommet som e-bog til 39 kr. Den kan også lånes på ereolen.dk

Anmeldelse

Lektør, Jytte Bræmer: Kirsten Ahlburg er en af veteranerne hvad angår letlæsningsbøger for voksne. Hun har så megen erfaring, at hun ved, hvad der skal til for at skabe en letlæsningsbog, der fungerer. En hverdagshistorie, hvori der er så mange almenmenneskelige problemstillinger, at den kan lægge op til debat under læsning af teksten. Bogen har anvendelsesmuligheder såvel i danskundervisningen af læsesvage voksne både danskere og indvandrere som et fritidstilbud til samme målgruppe. Det er et stykke velfungerende brugslitteratur.

FLYT DIG

handler om Lene, der har fået nyt arbejde på et kontor. Først er hun glad, men så opdager hun, at chefen er venlig. Lidt for venlig! Hun bliver udsat for sexchikane, og til sommerfesten vil chefen kysse hende midt på dansegulvet. Hun beder ham om at flytte sig, men gør han det? Og kan Lene beholde sit job, når chefen er så nærgående? Bogen er udsolgt fra forlaget, men jeg har et lille lager liggende. Hos forlaget Dreamlitt er bogen desuden udkommet som e-bog til 39 kr. Den kan også lånes på e-reolen.dk

Anmeldelse

Lektør, Jytte Bræmer: En god brugs bog for målgruppen og som følge deraf efterspurgt på biblioteket.

Folkeskolen, Tove Kettner Heiberg: Denne roman er beregnet for meget læsesvage unge og voksne. Historien er enkel og bogen er velegnet til målgruppen.

Ufe nyt: Bogens målgruppe er unge læsesvage, men sent tilkomne indvandrere og flygtninge, der er i gang med deres dansktilegnelse kan også få en god læseoplevelse ved at læse bogen.

DEN GRIMME ÆLLING – og ni andre eventyr

indeholder ti af H.C. Andersens bedste eventyr bearbejdet til let og moderne dansk. Bogen er skrevet i samarbejde med Karl Aage Kirkegaard. Bogen er udsolgt fra forlaget, men jeg har et lille lager liggende.

Anmeldelse

Lektør, Jytte Bræmer: Niveauet er ikke for de absolut dårligste af de voksne læsere, men for dem der er kommet et skridt videre og kan give sig i kast med tekster med et mere givende indhold end de traditionelle letlæsningsbøger. 10 af de mest kendte eventyr er repræsenteret her.

SYV LIV

Syv liv er en novellesamling, der viser et glimt af syv forskellige menneskers liv. Kvinder og mænd, børn, unge, voksne og gamle. Alle er de på forskellige stadier i deres liv, og alle står de i en livssituation, hvor livet drejer ind på en ny vej, og nye beslutninger skal tages. Bogen findes som e-bog hos forlaget Dreamlitt. Den fysiske bog kan købes på forlaget praxis.dk.

Pris for fysisk bog 112 kr. Pris for e-bog kr. 39.

Anmeldelser

Geelsgaard Nyt, Grethe Nielsen: Novellerne går lige ind i aktuelle problemer som identitetsproblemer, kønsroller, diskrimination m.v. De er særdeles velegnede til højtlæsning med efterfølgende debat.

Læsepædagogen, Ingeborg Mohr: Syv gode noveller, som jeg vil glæde mig til at bruge til specialundervisning for unge og voksne, ligesom de vil gøre gavn til de to-sprogede. Sproget er dejligt ukompliceret, samtidig med at der er mange lange ord, som er let forklarlige.

Folkeskolen, Tove Kettner Heiberg: Fælles for de 7 noveller er, at de beskriver mennesker på et afgørende tidspunkt i deres liv. Personerne i novellerne er i forskellige aldre, problemstillingerne er almene, så den eventuelle læserskare kan også være bredt sammensat lige fra folkeskolens ældste elever til unge, midaldrende og ældre.

Sprogskolen, Bjørn Børsholt: Bogen er en fast del af mit pædagogiske repertoire. En af grundene til at bogen har en meget fin effekt i undervisningen er det enestående konkret sproglige forarbejde, forfatteren har lagt i sit værk. Den uambitiøse simpelhed, som må være jysk gør, at jeg synes så godt og Kirsten Ahlburgs bøger.

LVU-Fagbladet: Historierne lægger umiddelbart op til diskussion i klassen med udgangspunkt i kursisternes egne erfaringer, ligesom det vil være nærliggende også at inddrage faktuelle oplysninger om de forskellige problematikker: ældres forhold, skilsmisser, sygdom og død for blot at nævne nogle.

Lektør Jytte Bræmer: Novellerne viser glimt af syv forskellige menneskers liv. Punktnedslag i en periode af deres liv, hvor det tager en ny drejning, og hvor vigtige beslutninger bliver taget. Novellerne indeholder stof, der åbner og inviterer til diskussion om essentielle livstemaer som ensomhed, alderdom, forældrelykke, længsel efter kærlighed, angsten for det fremmede osv. De er velskrevne i et enkelt, men varieret sprog, der på ingen måde taler ned til sin læser.