BILLEDBØGER – JULEBØGER FOR BØRN

JULETRÆSSÆLGEREN

er en billedbog for de 3-7-årige. Den handler om pigen Line, der skal holde jul alene med sin mor, fordi far og mor er blevet skilt. Der er ikke mange penge at holde jul for, så de kan ikke få et stort juletræ, and og mange gaver. Line vil gerne hjælpe sin mor med at få en god jul, så hun beslutter sig for at skaffe penge til julen ved at stille sig ud på gaden og spille julemelodier på blokfløjte. Her møder hun juletræssælgeren, der ender med at vende op og ned på Lines jul. Bogen er flot illustreret af Susanna Hartmann. Pris 50 kr. ,-

Anmeldelse

 
Lektør, Jeanette Thisted Villadsen: Her har vi en julehistorie henvendt til de 4 – 7-årige.
Historien understreger julens budskab om hjælpsomhed og gavmildhed og vil kunne fungere
som udgangspunkt for en snak om det at være fattig.

EN RIGTIG NISSE

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Den handler om nissen Julius, som efter nissemors og nissefars mening ikke er en rigtig nisse, fordi han elsker at få og ikke at give gaver. Sådan synes de ikke deres søn skal være. Derfor sender de ham op til julemanden, så han kan lære at blive en rigtig nisse. Mon det lykkes? En rigtig julehistorie flot illustreret af Susanna Hartmann. Pris kr. 50,-.

Anmeldelser:

Lektør, Susanne Dahl Jensen: Sød og varm julehistorie til de yngste om glæden ved at give. Varme, hyggelige og lidt gammeldags tegninger understreger historien og egner sig godt til en julehistorie.

Æseløre.dk: En rigtig nisse er en hyggelig julebog lige til at læse højt. Kirsten Ahlburg vil gerne fortælle en god historie med masser af julestemning. Og det lykkedes. Susanna Hartmann står bag de skønne og julede illustrationer.

VENINDEJUL

er en billedbog for de 5 – 8-årige. Den handler om Line og Hajar, der bliver veninder. Hajar er kommet til Danmark for kort tid siden og kender ikke den danske jul. Line må derfor lære sin nye veninde om nisser, juletræ, julebag, gaver, julesange, snemænd og alt det andet, der hører til julen. Line lærer også om Hajars fester og prøver at danse mavedans, og da det bliver jul, holder de en rigtig venindejul med nissehuer og tørklæder. Bogen er flot illustreret af Susanna Hartmann. Bogen vil egne sig til dialogisk læsning. Pris 50 kr

 

Anmeldelse

Lektør, Bo Knudsen: Kan bruges til at fortælle om kulturforskelle mellem danskere og indvandrere og til at fortælle indvandrerbørn om danske juletraditioner. Det er en rolig og idyllisk historie, der kommer godt rundt om den danske jul.

SUPER SOFIE OG JULEMANDEN

er en julebog for de 3 – 7-årige og anden bog i billedbogsserien om Super Sofie. Den handler om pigen Super Sofie, der er rigtig sej. Hun kan klare selv den tykke mand med det hvide skæg, der falder ned gennem skorstenen. Det sker juleaften, og Super Sofie må tage affære og låse manden ind i et pengeskab. Da hun opdager, at manden, hun har låst inde, er selve julemanden, kan hun ikke huske koden til pengeskabet, og så må hun selv sørge for, at alle julemandens gaver bliver bragt ud til de artige børn. Bogen er skrevet sammen med Morten Ahlburg og er illustreret af Rasmus Jensen. Pris kr. 50 kr.

 

Anmeldelser:

 
Lektør Marianne Agger: En actionpræget og noget anderledes julefortælling for børn på 4 – 7 år, der kan lide en historie, der tager mange drejninger. En vild historie, hvor alt muligt sker. Historien er skør og rablende. Der er skruet godt op for farverne på tegningerne, der passer fint til det ustyrlige univers. Bogen er ret anderledes end andre julebilledbøger. På den måde vil den supplere andre julebøger godt. Bogen kan anbefales til de biblioteker, der gerne vil præsentere anderledes og skøre julefortællinger.
 
Æseløre.dk, Rikke Dyrhave Nissen: Super Sofie og julemanden er en skør, men vellykket julebilledbog, der bringer både smil og latter frem. Hun minder mig en smule om Pippi Langstrømpe. Det er bestemt god læsning. Rasmus Jensens farverige tegninger er en fryd for øjet. Jeg er vild med dem og glæder mig til at læse bogen højt for nogle børn – gerne snart, så vi sammen kan julehygge til den gode historie.