EMNEQUIZ – for 5 – 7-årige

DE SMÅ DYREQUIZZER

er en bog med 900 spørgsmål om dyr til de 5 – 7-årige. Dyr er noget, alle børn ved noget om og gerne vil lære noget mere om. Med denne quizbog kan de udvide deres paratviden om dyr og samtidig opøve sproglig opmærksomhed. Og så er det jo altid sjovt at quizze om dyr. Pris 85,-

Anmeldelser:

Lektør, Inge Lykke: Bogen er god at have med sig som lærer eller pædagog, hvis man har ti minutter til overs i en lektion, De fleste børn kan godt lide dyr og ved meget om dem. Det er sjovt at svare rigtigt i en quiz, men også at lære mere. Bogen rammer fint børnenes niveau, og bygger videre herpå. Kan varmt anbefales.

Dansk Audiologopædi, Birthe Egelund Høier: Niveauet spænder fra det særdeles enkle til nogle opgaver, hvor forfatteren på forhånd har indikeret, at de er svære. Det giver gode muligheder for at bruge bogen i differentieret undervisning.

Skolestart Lene Krogh Larsen: Endnu en dejlig quiz-bog til børnehaveklassen – lige til at gå til!

DE SMÅ SANGQUIZZER

er en bog med over 600 spørgsmål om danske børnesange. De fleste børn elsker at synge og lytte til børnesange, og nu kan de så også quizze om dem. Det skal nok blive sjovt! Pris 85,-

Anmeldelser:

Sjov for børn, Nønne Lønne Votborg: Sangquizzen er en super sjov og morsom beskæftigelse med børn. Lysten til at synge bliver fornyet, samtidig med at børnene hygger sig gevaldigt. ”De små sangquizzer” er en enkel, men fantastisk fin quizbog, der rummer timevis af munter og musikalsk spørgeleg. Det svinger flot!

Lektør, Kirsten Thorning Thagaard: En lille quizbog med sange. Bogen lægger op til mange sjove og lærerige stunder mellem børn og voksne.

Tale-Høre-nyt, Jytte Brejnholdt: Sange leger med sproget i form af sjove ord, rim og rytme. De fortæller en historie og børn lærer nye ord at kende. Bogen er god at have lige ved hånden til pauser, hyggestunder, køreture – til sproglig opmærksomhed og gættelege.

Skolestart, Ingelise Haag: Udover at få ideer til sange der skal synges, er der masser af ord og begreber, som der kan ”smages” og arbejdes videre på. Der er gode anvendelsesmuligheder i bogen. Brug den i klassen til konkurrence/samarbejde mellem flere hold, tag den med på tur og brug den i skoven eller ved busstoppestedet etc.

DE SMÅ JULEQUIZZER

er en bog med over 600 spørgsmål om julen. Lad børnene svare på spørgsmålene og kom i rigtig julehumør. Pris 65.

DE SMÅ MADQUIZZER

er en bog med over 650 spørgsmål om mad og drikke for de 5 -7-årige. Alle børn ved noget om emnet og kan lære mere. Med denne quizbog kan de udvide deres paratviden om mad og samtidig opøve sproglig opmærksomhed. Der er spørgsmål om mad i forbindelse med sange og remser, arbejde, indkøb, farver, højtider og fester, dyr, natur, eventyr, historier og meget mere. Pris: 72 kr.

Anmeldelser:

Læselyst.dk: Super fin quizbog for de yngste! Bogen er tænkt til de 5-7-årige, men kan sagtens bruges til brain-breaks i indskolingen også. En rigtig god ide og sjov underholdning for både store og små.

Lektør Mette F. Dyreborg: En fin quizbog om mad, der kan bruges i mange sammenhænge. Spørgsmålene er ligetil og nemme at forstå, og svaret er indlysende for de voksne, der stiller spørgsmålene. Bogens forside indbyder børnene til at være med, så voksne og børn kan hurtigt få en hyggelig og lærerig stund sammen med denne bog. Der findes ikke en lignende quizbog om mad. Relevant for både folkebiblioteker og PLC’er, da bogen både kan anvendes i undervisningen og i fritiden.

DE SMÅ QUIZZER – for 5 – 7-årige

DE SMÅ TOSPROGEDE QUIZZER

er en bog med over 1000 spørgsmål til de 5 – 7-årige tosprogede børn. Opgaverne i bogen udvikler børnenes almene og sproglige viden og handler om emner, der er nærværende i barnets miljø. Pris 85,-

Anmeldelser:

Folkeskolen, Tove Kettner Heiberg: Bogen anbefales til brug i daginstitutioner, børnehaveklasser, og modtageklasser for de yngste.

Skolestart, Hanne Toxværd: Alle børn finder det sjovt at få et spørgsmål at svare på, uanset om det er let eller svært. Og der er nok mange andre end tosprogede børn, som lige skal tænke sig om, før de kan svare, men det gør ikke noget, for det er rigtig sjovt at være med, og mange er helt vilde med at hjælpe de andre, hvis de har brug for det. Desuden er det meget vigtigt, at netop de tosprogede er med til disse quizzer, da det er en rigtig god måde at lære både sprog og begreber på.

Talepædagogen, Merete Lange: Jeg synes at denne nye quizbog er anvendelig både i daginstitutionernes arbejde med de tosprogede børn, i børnehaveklasserne og i sproggrupper, hvor vi også møder de tosprogede børn. Det handler jo om at præsentere disse børn for emner og begreber på mange forskellige måder og “De små tosprogede quizzer” kan være en af dem.

Landsforeningen af læsepædagoger, Lene Mørkholt: Bogen er oplagt at bruge som en slags evalueringsredskab, efter at der er arbejdet med de enkelte emner. En fin lille bog.