QUIZ FOR DE SMÅ – 5-7-årige

QUIZ FOR DE SMÅ 1

er en bog med over 800 spørgsmål for de 5 – 7-årige. På en sjov og spændende måde lægger bogens spørgsmål op til sproglig opmærksomhed og viden om den nære verden. Bogen beskæftiger sig med emner som dyr, indkøb, mad og drikke, kroppen, sanser, tøj, farver, natur og sange. Den er illustreret af Keld Pedersen. Bogen er udgivet på forlaget Elysion. Pris kr. 140 kr. Se den også på e-reolen:https://ereolen.dk/ting/object/870970-basis%3A38590081

Anmeldelser:

Lektør Marion Tirsgaard: Fin quizbog der i sin udformning ikke blot træner viden om og interesse for verden og er sjov som tidsfordriv og hygge, men som også sætter fokus på barnets sproglige opmærksomhed og træner forskellige færdigheder som rim, sammensatte ord og begreber. Bogen kan bruges af et barn, en gruppe eller en hel klasse og er oplagt til brug i børnehaver, 0. – 1. klasser og i  familien. Anbefales til anskaffelse på såvel folkebiblioteker som på pædagogiske læringscentre.

Fantastiske.familie.boeger: En rigtig god bog, der rummer mulighed for mange gode stunder af hyggeligt samvær og sjov. Bogen har vores varmeste anbefalinger.

Narmortaler: Quiz for de små 1 er skrevet på en vildt sjov og faktarig måde. Spørgsmålene lægger op til, at man kan arbejde med sproglig opmærksomhed og viden om den nære verden. Det er en genial måde at arbejde med børns viden på, hvor leg og læsning er med til at udfordre på sproget, kreativiteten samt videretænkning.

QUIZ FOR DE SMÅ 2

er en bog på samme niveau som Quiz for de små 1 med over 700 spørgsmål til de 5 – 7-årige. På en sjov og spændende måde lægger bogens spørgsmål op til sproglig opmærksomhed og viden om den nære verden. Bogen beskæftiger sig med emner som dyr, indkøb, mad og drikke, kroppen, tøj, farver, natur, tid, tal og sange. Den er illustreret af Keld Pedersen. Bogen er udgivet på forlaget Elysion. Pris 140 kr.

Anmeldelse:

Lektør Marion Tirsgaard: Fin quizbog, der er centreret om barnets nære verden i valg af kategorier og som gennem forskellige former for spørgsmål træner den sproglige opmærksomhed på en sjov måde. Spørgsmålene har varierende sværhedsgrader, så alle kan være med, og den kan både bruges til det enkelte barn, til grupper eller i klassesammenhæng. Bogen er let at læse og sat op, så den er let at overskue. Anbefales til anskaffelse.

DE SMÅ TOSPROGEDE QUIZZER

er en bog med over 1000 spørgsmål til 3 – 6-årige tosprogede børn. Opgaverne i bogen udvikler børnenes almene og sproglige viden og handler om emner, der er nærværende i barnets miljø så som tøj, hjemmet, navne, mad og drikke, tal og tid, dyr, trafik, Danmark og det danske sprog. Bogen er udgået fra forlaget, som er lukket, men kan købes her på siden under “Kontakt”. Pris kr. 85 kr.

DE SMÅ DYREQUIZZER

er en bog med 900 spørgsmål om dyr til de 5 – 7-årige. Dyr er noget, alle børn ved noget om og gerne vil lære noget mere om. Med denne quizbog kan de udvide deres paratviden om dyr og samtidig opøve sproglig opmærksomhed. Og så er det jo altid sjovt at quizze om dyr. Pris 85,-

Anmeldelser:

Lektør, Inge Lykke: Bogen er god at have med sig som lærer eller pædagog, hvis man har ti minutter til overs i en lektion, De fleste børn kan godt lide dyr og ved meget om dem. Det er sjovt at svare rigtigt i en quiz, men også at lære mere. Bogen rammer fint børnenes niveau, og bygger videre herpå. Kan varmt anbefales.

Dansk Audiologopædi, Birthe Egelund Høier: Niveauet spænder fra det særdeles enkle til nogle opgaver, hvor forfatteren på forhånd har indikeret, at de er svære. Det giver gode muligheder for at bruge bogen i differentieret undervisning.

Skolestart Lene Krogh Larsen: Endnu en dejlig quiz-bog til børnehaveklassen – lige til at gå til!

DE SMÅ SANGQUIZZER

er en bog med over 600 spørgsmål om danske børnesange. De fleste børn elsker at synge og lytte til børnesange, og nu kan de så også quizze om dem. Det skal nok blive sjovt! Pris 85. Bogen er også udkommet som e-bog hos forlaget Straarup & Co: https://ereolen.dk/ting/object/870970-basis%3A135392642

Anmeldelser:

Sjov for børn, Nønne Lønne Votborg: Sangquizzen er en super sjov og morsom beskæftigelse med børn. Lysten til at synge bliver fornyet, samtidig med at børnene hygger sig gevaldigt. ”De små sangquizzer” er en enkel, men fantastisk fin quizbog, der rummer timevis af munter og musikalsk spørgeleg. Det svinger flot!

Lektør, Kirsten Thorning Thagaard: En lille quizbog med sange. Bogen lægger op til mange sjove og lærerige stunder mellem børn og voksne.

Tale-Høre-nyt, Jytte Brejnholdt: Sange leger med sproget i form af sjove ord, rim og rytme. De fortæller en historie og børn lærer nye ord at kende. Bogen er god at have lige ved hånden til pauser, hyggestunder, køreture – til sproglig opmærksomhed og gættelege.

Skolestart, Ingelise Haag: Udover at få ideer til sange der skal synges, er der masser af ord og begreber, som der kan ”smages” og arbejdes videre på. Der er gode anvendelsesmuligheder i bogen. Brug den i klassen til konkurrence/samarbejde mellem flere hold, tag den med på tur og brug den i skoven eller ved busstoppestedet etc.

DE SMÅ JULEQUIZZER

er en bog med over 600 spørgsmål om julen. Lad børnene svare på spørgsmålene og kom i rigtig julehumør. Pris 65. “KUN TO EKSEMPLARER TILBAGE”. 

DE SMÅ MADQUIZZER

er en bog med over 650 spørgsmål om mad og drikke for de 5 -7-årige. Alle børn ved noget om emnet og kan lære mere. Med denne quizbog kan de udvide deres paratviden om mad og samtidig opøve sproglig opmærksomhed. Der er spørgsmål om mad i forbindelse med sange og remser, arbejde, indkøb, farver, højtider og fester, dyr, natur, eventyr, historier og meget mere. Pris: 72 kr. Bogen er også udkommet som e-bog hos forlaget Straarup & Co: https://ereolen.dk/ting/object/870970-basis%3A135390542

Anmeldelser:

Læselyst.dk: Super fin quizbog for de yngste! Bogen er tænkt til de 5-7-årige, men kan sagtens bruges til brain-breaks i indskolingen også. En rigtig god ide og sjov underholdning for både store og små.

Lektør Mette F. Dyreborg: En fin quizbog om mad, der kan bruges i mange sammenhænge. Spørgsmålene er ligetil og nemme at forstå, og svaret er indlysende for de voksne, der stiller spørgsmålene. Bogens forside indbyder børnene til at være med, så voksne og børn kan hurtigt få en hyggelig og lærerig stund sammen med denne bog. Der findes ikke en lignende quizbog om mad. Relevant for både folkebiblioteker og PLC’er, da bogen både kan anvendes i undervisningen og i fritiden.