DET ONDE – LÆSELET

Det Onde er en fantasy serie på tre bind, som jeg har skrevet sammen med Morten Ahlburg og Clara-Amalie Vorre-Grøntved. Den er beregnet for 9-12-årige og ligger på lix 16. Bogen foregår i et fantasy univers. Alle i byen Primus er bange for Det Onde, som tager både børn og voksne, hvis de forlader byen. Men hovedpersonen Ina har mistanke om, at Det Onde ikke findes, og at det i virkeligheden er Styret og Borgmester Thor, der er onde. Bøgerne er udkommet ved forlaget Gyldendal og er en del af Vild Dingo serien. Pris pr. bog 186 kr. Bøgerne sælges kun gennem Gyldendals forlag.

FLUGTEN

handler om Ina, der bor sammen med sin far, der er præst i byen Primus. Primus er ikke en helt almindelig by. Der må bo 999 indbyggere, og kommer der flere, bliver de taget af Det Onde, ligesom folk i byen jævnligt forsvinder og bliver taget af Det Onde. Det er i hvert fald, hvad byens borgmester Thor fortæller folk i byen. Han siger, at der hersker mørke kræfter i skovene omkring Primus. En morgen kommer der to fremmede børn til byen. Hvor kommer de fra? Hvem er de? Og hvad gør man, når der nu er for mange mennesker i byen? Der er kun én mulighed. Børnene må slås ihjel. Forlaget Gyldendal.

Anmeldelse:

Lektør Inge Lykke: Det er en rigtig god fortælling, hvor spændingen holder hele vejen igennem. “Det Onde” og frygt gennemsyrer hele bogen. Bogen kan varmt anbefales. En rigtig god start på en ny ikke så svær fantasyserie.

Bogblogger.dk: Selvom jeg ikke rigtig lærer personerne at kende på bogens kun 61 sider, vil jeg gerne læse mere om dem. Man bliver nysgerrig på, hvorfor der kun må bo 999 indbyggere i byen. Og selvom det afsløres, hvem nogle af de onde måske er, er det endnu uafklaret, hvorfor de er blevet onde. Tegningerne i bogen er flotte og passer godt til historien. Teksten smyger sig flere gange langs med tegningerne og det ser fedt ud.

ULVENE

handler om Ina, der bor i byen Primus. Hun har mødt de fremmede børn Freja og Bardur. Men Inas bekendtskab med de fremmede børn får konsekvenser for Ina. Hendes far, som er byens præst, vil ikke længere kendes ved hende. Alle tre børn bliver smidt i fangehullet. Her sidder de og venter på deres straf, fordi de ifølge borgmester Thor har bragt byen i fare. Mens de sidder fanget, hører de lyde inde fra byen. De ser ud af det lille vindue i fængslet og opdager, at byen er fuld af ulve, der farer rundt og bider og dræber, alle de kommer i nærheden af. Hvor kommer ulvene fra? Og kan børnene gøre noget for at redde sig selv og folk i byen? Forlaget Gyldendal.

Anmeldelse

Lektør Karsten Boll: Meget oplagt anskaffelse til fortsættelsen af bind 1 både til børnebiblioteket og PLC. Bogen er let at læse og tegningerne passer fint sammen med handlingen. Der er lagt op til en spændende 3. del.

SKIBET

er tredje og sidste bind i serien Det Onde. Den handler om Ina og Freja, der er flygtet sammen med Bardur fra byen Primus. De to piger er endt på et ukendt skib ude midt i floden. Men hvor er Bardur? På skibet møder Ina og Freja en mand, der påstår, at han er deres far. Men kan de stole på ham? Følg Ina og Freja i dette magiske eventyr, hvor de endelig lærer sandheden at kende og forstår, hvad Det Onde er.

Anmeldelse:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Spændingen holder hele vejen igennem i fantasyserien “Det Onde”. Frygten for hvem man kan stole på gennemsyrer også dette bind. Illustrationerne er dunkle i farvevalg og sætter stemningen. De understøtter læsningen af den letlæste tekst, hvor personerne til sidst lærer sandheden at kende. Dette 3. bind kan varmt anbefales til indkøb til frilæsning fra 3. klasse/9 år.