DINA BØGERNE

Dina bøgerne er bøger på lix fem, lettal ti for begynderlæsere. De er en del af Turbineforlagets Billeserie. Denne serie er på det letteste niveau. Serien er illustreret af Peter Hermann. Hardback. Pris kr. 179.

DINA OG DRAGEN

handler om Dina, der drømmer om at få en sød lille drage. Ikke en kat. Ikke en hund. Men en drage. En hun kan flyve på. Mon hendes ønske går i opfyldelse?

Anmeldelse

Læselyst.dk: Drøm eller virkelighed? Hvad tror du? En rigtig sød historie!

Lektør Inge Lykke: Super fin læsetræning til begynderlæsere. Sproget er let og enkelt. Teksten er stor og åben og sat i korte linjer, og illustrationerne er meget udtryksfulde og understøtter læseforståelsen. Anbefales indkøbt. Bogen er hardback.

DINA OG DEN SORTE DRAGE

handler om Dina, der er i dragernes land. Hun bliver venner med de små drageunger og har det sjovt. Men pludselig kommer der en sort drage og bortfører ungerne. Nu må Dina gå i aktion. De tre unger skal reddes.

Anmeldelse

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Det er en spændende og fantasifuld fortælling, hvor de mange farverige illustrationer understøtter og bærer den letlæste tekst. Dragerne er livlige og omsorgsfulde og tilegnet menneskelige egenskaber. Teksten er sat i små blokke med få ord på hver linje. Anbefales indkøbt til børn, der netop er kommet i gang med den første selvstændige læsning.

DINA OG LIANEN

handler om Dina, der er i dragernes land. Hun går en tur i skoven og finder en sort drage, der er fanget i lianer. Hun befrier den. Men det skulle hun måske ikke have gjort.

Anmeldelse:

Lektør Pia Gunilla Park: Fantasifuld og spændende læsetræning til begynderlæsere. Sproget er let og enkelt. Teksten er stor og åben og sat i korte linjer, og billederne er farverige og støtter historien godt. Bogen er hardback og i en rigtig god kvalitet. Anbefales til indkøb.

DINA OG ÆGGET

handler om Dina, der finder et æg i skoven. Det er grønt og sort. Ægget skal ruges ud, og hun lader den grønne drage Plet udruge det. Ud af ægget kommer en lille drageunge. Men ungen bliver jaget ud af hulen, og Dina må redde den.

Anmeldelse:

Lektør Jeanette Pejtersen: God og spændende historie om Dina og hendes liv blandt drager. Teksten er meget overskueligt sat op i korte afsnit. Illustrationerne er store og klare og hjælper med at forstå teksten.

DINA OG UNGEN

handler om Dina, der bor sammen med de grønne drager. Den lille unge, som netop er udklækket af ægget, er sort og grøn. Den sorte farve kan de grønne drager ikke lide, så de udstøder ungen, og Dina må tage sig af den.

Anmeldelse:

Lektør Inge Lykke: Rigtig gode frilæsnings bøger om Dinas dragefantasier. Dejlige medfortællende store, søde og varme tegninger. Anbefales indkøbt.

DINA OG TANDEN

handler om Dina, der leger med nogle drageunger. Hun flyver på den mindste drage, og de rammer et træ. Både Dina og ungen mister en tand. Dina græder og savner mor til at trøste hende. Måske er det tid til at rejse hjem til mor og sige farvel til dragerne.

Anmeldelse:

Lektør Inge Lykke: Rigtig gode frilæsnings bøger om Dinas dragefantasier. Dejlige medfortællende store, søde og varme tegninger. Anbefales indkøbt.