GRO BØGERNE – LÆSELET

Gro bøgerne er en serie på seks bind, lix 5. De handler om pigen Gro. Hun er modig, og hun elsker at prøve nye ting. Hun er sikker på sig selv, og hvis noget går galt, giver hun ikke op, men prøver igen. Serien kan læses af børn fra 7 – 10 år. Pris pr. bog 87 kr. Bøgerne er udsolgt fra forlaget, som er lukket, men jeg har et lille lager, som kan købes her på siden under “kontakt”.

GRO I TV

handler om Gro, der ser et spot på TV. De søger deltagere til et talent show. Det er lige noget for Gro. Hun vil gerne synge i fjernsynet, så hun melder sig til konkurrencen. Hun går videre til anden runde, hvor hun synger for 3 dommere. Kommer hun i TV?

Anmeldelser:

Lektør, Vibeke Axelsen: Denne realistiske genre med små nutidige hverdagshistorier er kærkomne for de – ikke helt små – børn, der har svært ved at læse og gerne vil læse noget, der er vedkommende for deres alder. Det er en rigtig god idé med de – også letlæselige – efterskrifter.

Skolestart, Hanne Holm Madsen: To sjove læse let bøger, som pigerne vil kunne identificere sig med. Der er gode illustrationer.

GRO OG PONYEN

handler om Gro, der cykler ud på landet, hvor veninden Liv bor på en gård. Hun glæder sig til at se den nye pony Disco. Gro får lov til at ride en tur på den smukke pony. Hu hej hvor det går i fuld galop. Det er vildt sjovt. Bum! siger det, og Gro falder af Disco. Bare det ikke er alvorligt.

Anmeldelse

Se anmeldelser under Gro i tv, da det er fælles anmeldelser for de to bøger.

GRO REDDER LIV

handler om Gro og Liv, der tager på en ridetur i skoven. Liv rider på Tor, og Gro hopper op på Disco. Det er varmt, så de rider inde i skyggen. De kommer til en lille pyt, den kan de let komme over. Gro og Disco springer først. Det er et flot spring. Nu er det Livs og Tors tur. Tor gør et lille hop. De kommer over, men lander i blade på den bløde jord. Tor sidder fast. Liv bliver bange og råber på Gro. Kan hun gøre noget?

Anmeldelse

Lektør, Kirsten Thorning Thagaard: Gro er med sin frejdighed og sit mod et dejligt bekendtskab. De to første bøger i serien har allerede en fanskare, og disse to nye bøger bliver ingen undtagelse.

GRO SKATER

handler om Gro, der er god til at skate. Hun har øvet sig længe. Nu vil hun prøve rampen henne på skolen. Der er allerede fire drenge derhenne. Det er store drenge – alle sammen fra 5. klasse. Èn af dem er Jon. Han kan lave seje hop og vende i luften. Drengene vil jage hende væk. Rampen er kun for drenge. Gro ved at hun er dygtig, så hun vil prøve. Alle holder vejret. Mon hun falder?

Anmeldelse

Se anmeldelse under Gro redder liv, da det er fælles anmeldelse for de to bøger.

GRO SÆLGER EN BIL

handler om Gro, der skal en tur til Norge med sin klasse, men klassen skal skaffe 10.000 kroner først. Børnene sætter fantasien i sving. De vil lave et loppemarked og cirkus. Gro kan skate, Liv kan ride, Mikkel kan spille på fløjte og Marcus kan være klovn. De samler også gamle ting ind til markedet. Der er bøger og tøj, der er møbler og … Hov, hvad er det? Der står også en gammel bil med en seddel: ”Til 3. A.” Kan det være rigtigt?

Anmeldelse:

Lektør, Karsten Boll: Endnu to gode titler om Gro af Kirsten Ahlburg, som anbefales til børnebiblioteket og skolernes læringscentre.

GRO FÅR ET SPARK

handler om Gro og Liv, der strigler ponyerne Disco og Tor. Gro elsker at stå med Disco. Den er helt sort og har en flot manke. Pigerne hygger sig. Det er et hårdt arbejde at strigle ponyerne. Gro sveder, så hun tager jakken og hjelmen af. Gro taber børsten. Den lander bag ved Discos ben. Gro bøjer sig for at samle den op, og Disco bliver nervøs. Et hårdt spark rammer Gro.

Anmeldelse

Se anmeldelse under Gro sælger en bil, da det er fælles anmeldelse for de to bøger.