HIP 5

Hip 5 er en serie bøger for unge meget læsesvage samt tosprogede unge med et lille kendskab til dansk. Bøgerne ligger på lix 5. Selv om læseniveauet er lavt, er indholdet alderssvarende. I hver bog er der highlights med vigtige citater fra bogen. Serien udkommer på forlaget Straarup & Co. Pris pr. bog kr. 150.

HVAD GØR VI?

handler om Sofie, der er på sit livs første festival med sin veninde Freja. Sofie møder David og glemmer alt om Freja. I stedet fester hun, bliver fuld for første gang og lægger sig i Davids telt. Sofie har sex for første gang, og dagen efter er Sofie bange for at være blevet gravid.

Anmeldelser:

Lektør Karsten Boll: Meget fin og aktuel historie for unge mennesker samtidig med, at den er meget let at læse. Dette er en velskrevet bog med et aktuelt emne holdt i et sprog på lix 05, så der for gruppen af unge med læseproblemer er kommet endnu en vedkommende bog, de kan læse. Derfor er det en oplagt anskaffelse til såvel børnebiblioteket som skolens PLC.

 Læselyst.dk: Romanerne er skrevet med varme og indlevelse, og de går tæt på følsomme emner, som er evigt aktuelle eller problemstillinger, der er oppe i tiden.

 Bogvægten.dk: Det er relevante fortællinger om reelle udfordringer, og om hvordan de tackles set fra teenagerens voksne er uforstående synsvinkel.

SKAL VI SES?

handler om den 15-årige Signe, der pludselig får en besked på Facebook fra en person, hun ikke kender. Det viser sig, at Signe har en halvsøster, hun ikke kender til. Det sætter mange følelser i gang i Signe. Skal de mon mødes?

Anmeldelser:

Lektør Mette Dyreborg: Rigtig god og vedkommende bog om et emne, som mange børn og unge går og tumler med. Den er godt fortalt i et letforståeligt sprog.  Rigtig store anbefalinger.

Børn & Bøger, Kommunernes forening for Pædagogiske Læringscentre: De to nye bøger i Hip-serien er vedkommende læsning. Begge bøger er delt i korte kapitler i et meget læsevenligt layout. Der er ingen illustrationer, men man savner dem ikke. Før hvert kapitel er der en side med et centralt citat fra det kommende kapitel. Det virker fint som en appetitvækker til at komme videre i teksten. Bøgerne er letlæste, velskrevne og godt fortalt. Det er vedkommende bøger for læsesvage unge i alderen 13-16. Anbefales meget til både pædagogiske læringscentre og folkebiblioteker.

SUGAR

handler om den 16-årige Maja, der får lyst til at prøve sugar-dating. Hun mangler penge og tænker, at det er en let sag at mødes med nogle lidt ældre mænd. Let tjente penge. Men det går ikke helt sådan, som hun regner med.

Anmeldelser:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Det er en velskrevet bog med et superrelevant indhold. Forfatteren formår at opbygge en spændende fortælling, hvor Maja får en slem forskrækkelse. De 23 korte kapitler har fængende overskrifter og er layout-mæssigt sat smart op.

 Bogvægten: Det at skabe fængende litteratur med så lavt lixtal er noget af en kunst. Men det lykkedes. Det er ydermere lykkedes de tre forfattere til Ana, Sugar, Fake og Sne at skrive historier, som man nærmest ikke kan lade være med at læse. God, let karikeret og let forståelig fremstilling af begrebet sugardating.

 Læselyst.dk: Bøgerne i Hip-serien er letlæste romaner med fokus på venskab, kærlighed og andre temaer, som optager unge læsere.

BAD BOY

handler om Silke, der er træt af de pæne fyre. Hun vil have en rigtig bad boy. En stærk og sikker mand, der ved, hvad han vil. På ”Date en indsat” møder hun Silas. Mon han er noget for Silke?

Anmeldelser:

Lektør Stine Bille: Bad Boy er en kærlighedshistorie, hvor både aldersforskellen og intentionen med deres forhold er meget forskellige hos de to hovedpersoner. Det er en tankevækkende bog til læsesvage unge med et aldersvarende indhold. Anbefales både til PLC og folkebiblioteker.dk

Bogmaerket.com: En del af vores læsesvage ældre elever efterspørger bøger til deres niveau, som omhandler temaer, der optager de unge. Bogen her har et lix-tal på 5, hvilket gør den letlæst.