NIS OG LYSET

Nis og lyset

er den første store julebog på lix 5, som børn selv kan læse. Den er på 100 sider og i stift bind. Vi følger Nis i december måned, når han gør klar til jul med kalenderlys, gaver, risengrød, Lucia optog, mandelgaver og meget andet. Hovedpersonen Nis er den samme, som findes i de små læselet bøger om Nis. Julebogen er udkommet på forlaget Mellemgaard og er flot illustreret af Susanna Hartmann på hvert opslag. I stedet for at få læst en kalenderbog op, har barnet nu mulighed for at læse højt for de voksne eller små søskende, og det kan opleve glæden ved at kunne læse en bog. Pris kr. 149,-.

Anmeldelser

Læselyst.dk: Juhuuu! Så har vi modtaget årets første julebog Nis og lyset skrevet af Kirsten Ahlburg og illustreret af Susanna Hartmann. Bogen indeholder seks letlæste historier om Nis, der bor på loftet hjemme hos Tea. Her er masser af julerier, kalenderlys, Lucia-optog, risengrød og mandelgaver. Og hvem ved? Måske for Nis sig en kæreste. Det er Danmarks første, store læselet julebog på 100 sider. En bog med ord på max 6 bogstaver, som barnet selv kan læse. Bogen egner sig også til højtlæsningsbog hjemme eller i skolen.

Æseløre.dk: Den anden dag fandt jeg en nisse i min postkasse i form af Kirsten Ahlburgs nye udgivelse Nis og lyset – seks historier om den søde nisse samlet i en bog. Nis og lyset er hyggelig læsning for nye læsere. Den er skrevet i lix 5 og vil fange mange indskolingsbørn. Susanna Hartmanns illustrationer er skønne og livlige. De fanger øjnene og supplerer teksten godt.

Lektør Johanne Elvers Madsen: Historierne om Nis er varme og sjove fortællinger, der behandler julen på en genkendelig måde. De er enkle og lette at læse med korte sætninger og et layout, der er til at overskue for begynderlæsere. På hver side er der hyggelige illustrationer, der understøtter handlingen. Bøgerne om Nis egner sig derfor godt til små læsere, der selv vil læse en julehistorie. Anbefales indkøbt. En del begynderlæsere efterspørger rigtige tykke bøger, og der vil denne samling udgivet i hardback være god.

Skolestart, Ina von Barm: Julen nærmer sig og med den behovet for gode og gerne nye julebøger til både højtlæsning og selvstændig læsning. Dejlige historier med alt det julehistorier skal handle om og med det sædvanlige juletvist – for ham Nis har ikke altid helt styr på tingene. Historierne er rigt illustrerede af Susanna Hartman, og også her er der skruet helt op for julen. Gode afdæmpede illustrationer med masser af juledetaljer, der understøtter historierne, hvilket er en rigtig stor hjælp til de yngste læsere. Dejligt med nye tykke julebøger, som de yngste selv kan læse eller til højtlæsning i julemåneden. Jeg er sikker på, at børnene vil nyde at glæde sig til jul i Nis´ selskab.