LÆS OG FORSTÅ MED BO

Materialet er beregnet til læseforståelse og knytter sig til Bo bøgerne – en serie på lix 5 om den nysgerrige og frygtløse Bo – som man kan læse mere om under børnebøger, læselet. “Læs og forstå med Bo” består af en æske med 30 A4 læseark med en læsetekst, en farveillustration, der passer til teksten og tre opgaver med tre svarmuligheder. Eleven læser først teksten højt eller for sig selv og svarer bagefter på spørgsmålene. Opgaverne kan løses ved almindelig afkrydsning, idet der er fri kopiret på læsearkene. Pris kr. 373,-

Anmeldelse:

Specialpædagogik 4, Birgitte Langhave: Materialet er ganske enkelt fantastisk og særdeles brugbart til begynderlæsningen. Den slags færdigproducerede, konkrete undervisningsmaterialer er til stor, stor hjælp i hverdagen, når værkstedsarbejder, differentiering m.m. skal planlægges og udføres. Det forhold, at læsningen og den efterfølgende opgaveløsning er selvkontrollerende, frigiver tid til læreren/pædagogen. Og sidst, men ikke mindst, så giver det børnene en rigtig god oplevelse af “jeg kan”, ligesom “ventetid” i et vist omfang afskaffes. Der er således slået flere pædagogiske fluer i et smæk. Teksterne er skrevet i en klar, overskuelig og tydelig skrift og har relevante spændende illustrationer, der fanger elevernes opmærksomhed. Materialet kan anvendes allerede fra 0. klassetrin. Jeg kan varmt anbefale den investering.

Læsepædagogen, Ina von Barm: Alle kender Bo – genkendelsens glæde! Den nysgerrige og frygtløse dreng, som kaster sig ud i nye eventyr. Et af de nye tiltag ved Bo-serien er, at opgavearkene nu kommer i hardback og med flotte farveillustrationer. Teksternes opbygning kædet sammen med, at børnene kender Bo fra frilæsningskasserne, fremmer læselysten, og for de svage læsere giver det super træning. Materialer af denne karakter med mulighed for selvkørende børn er et hit. Jeg anbefaler alle indskolinger at investere i materialer af denne karakter.