LÆSEVÆRKSTEDET, GULT NIVEAU – LÆSELET

I 1994 udtænkte jeg g en ide. Nemlig at jeg skulle skrive lette romaner for voksne tosprogede og læsesvage voksne. Romaner, som var opdelt i fire niveauer efter sværhedsgrad, og romaner som talte til den voksne læser, selv om sproget var enkelt og historien let forståelig. Jeg blev redaktør på serien, som fik navnet Læseværkstedet, og samtidig blev jeg forfatter på serien. Det blev en stor succes og er det stadig, og der er udkommet over 50 bøger i Læseværkstedsserien, hvoraf jeg har skrevet en stor del. Men andre forfattere er også kommet til med årene. Der er et stort behov for mange titler til læsesvage unge og voksne. Bøger der er relevante, vedkommende og spændende. Er læselysten først skabt, fortsætter interessen og lysten til at fordybe sig i en god bog. Læseværkstedet har et stort udbud af frilæsningsbøger på forskellige niveauer. De fleste af bøgerne er ren fiktion, men nogle er inspireret af virkelige begivenheder. Nedenstående er gult niveau i Læseværkstedet, lix 11-15, og niveauet ligger over grønt niveau. Målgruppen er voksne tosprogede og læsesvage voksne. Enkelte bøger findes som fysiske bøger hos forlaget: http://Praxis.dk. De fleste bøger, der er udgået fra forlaget, findes i et mindre lager hos mig. De findes ligeledes som e-bøger og lydbøger på forlaget Saga: https://www.lrdigital.dk/soeg/?bookType=0&languageCode=&query=Kirsten%20Ahlburg&sort=0

ELVIRA MADIGAN

handler om Elvira Madigan og Sixten Sparre. En berømt kærlighedshistorie kendt i hele Danmark. Sixten er soldat i den svenske hær. Han er gift, og han tilhører overklassemiljøet. Elvira er linedanser i et familiecirkus. En dag går Sixten i cirkus for at skrive om Elvira i avisen. De bliver forelskede i hinanden, men deres forhold er umuligt, så de vælger at flygte. Bogen følger i dagbogsform deres korte tid sammen, før de vælger at dø ude i en skov ved hinandens side. Pris kr. 90.

Anmeldelser

Lektør, Jytte Bræmer: Elvira Madigans og Sixten Sparres tragisk-romantiske kærlighedshistorie er et oplagt emne til en letlæsningsbog for voksne. En enkel historie med appel til en bred målgruppe i alle aldre. Endnu en udmærket brugsbog i den efterhånden omfangsrige forlagsserie. Målgruppen er voksne danskere og indvandrere på danskkursus, og samtidig er bogen en naturlig berigelse af voksenbibliotekets letlæsnings hylder.

Folkeskolen skrev: Kirsten Ahlburg kan fortælle en historie i et let sprog. Her har hun valgt den kendte og autentiske historie om Elvira Madigan og Sixten Sparres kærlighed og død. Bogen er fortalt i et meget let sprog. Den kan anvendes som en letlæst frilæsningsbog i dansk og den kan også bruges til specialundervisning for unge og voksne. Indvandrere vil måske også kunne genkende temaet med kærligheden imellem personer fra to verdener, der vanskeligt kan forenes.

EN STILLE DANS

handler om Nina og Maja, der er veninder. De rejser sammen på ferie til Italien.Maja kan godt tænke sig en lille ferie flirt med den smukke italienske tjener Paolo, mens Nina hellere vil have en fast kæreste. Nina møder Morten, og de forelsker sig i hinanden. En forelskelse der også holder hjemme i Danmark. Pris kr. 98.

Anmeldelser

Lektør, Jytte Bræmer: Genkendelige følelser af ensomhed, længsel, venskab og forelskelse. Følelser, der skifter fra time til time. En lille lavmælt fortælling for unge læsesvage, der giver rig mulighed for at identificere sig med bogens hovedpersoner.

Folkeskolen, Tove Kettner Heiberg: Den foreliggende bog vil kunne anvendes til specialundervisning i overbygningen eller som en meget let frilæsningsbog på ældste trin. Jeg er sikker på, at især mange piger vil flyve igennem den enkle, positive historie med happy end. Bogen anbefales til målgruppen.

JEG ELSKER DIG

handler om Ole, der bor alene. Han blev skilt for to år siden. Ole er ikke glad. Han er ensom og savner en kæreste. Han sætter en annonce i avisen og håber, han kan finde en dejlig kvinde der. Men kan man finde kærligheden gennem en avis? Pris kr. 53.

Anmeldelse

Lektør, Poul Wibbert Esberg: Det er tit et problem at lave bøger til læseværkstedet, som sprogligt og indholdsmæssigt er i orden, men begge dele er lykkedes godt. Alle tre bøger bruger et næsten dagligdags emne og beskriver det varmt, ægte og med indføling. Der kan blive en god samtale om de tre emner.