MIKKEL BØGERNE – LÆSELET

Mikkel bøgerne består af to bind og er læselet bøger på lix 8. De er beregnet for 8 – 9-årige og er illustreret af Kirsten Raagaard. Bøgerne er udgivet på forlaget Munksgaard, men udsolgt. De kan dog stadig fås hos mig, da jeg har opkøbt et lille oplag. Desuden er bøgerne udkommet som e-bøger. De er også til udlån på ereolen.dk. Pris kr. 50.

MIKKEL FLYTTER

handler om Mikkel, der skal flytte til en anden by. Det synes han ikke om, da han så skal forlade sin bedste ven, Jens. Da Mikkel er flyttet, har mor og far ikke tid til at snakke med ham. Derfor beslutter Mikkel sig for at gå hjemmefra. Han vil hjem til Jens. Men på vejen møder han en hund og en dreng, der hedder Simon. Drengen er på Mikkels egen alder. De bliver gode venner.

Anmeldelser

Lektør, Ulla Harne: Det er to små rolige fortællinger, som egner sig til de 8-9-årige, som lige kan klare en let fortløbende tekst. Illustreret med gode sort/hvide tegninger af Kirsten Raagaard. Forsiderne med farvetegninger er sjove og appellerende for målgruppen. Hæfterne kan udmærket anvendes i børnebiblioteket.

Lektør, Ole Frøslev Christensen: Kirsten Raagaards tegninger er både gode og morsomme, så alt i alt er det et vellykket læsetræningsmateriale.

MIKKEL FÅR BESØG

handler om Mikkel, der får besøg af sin bedste ven Jens. Han glæder sig meget, og da han kommer, skynder de sig hjem til Mikkel. De begynder at lege, men så får Mikkel besøg af sin nye ven Simon. Det synes Jens ikke om. Han bliver sur og går.

Anmeldelser

Se anmeldelser under bogen Mikkel flytter, da det er fælles anmeldelser for begge bøger.