Billedbøger til 50 kr. 

 

MÅNEPUDSEREN

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Den handler om den lille by Hårby og byens eneste frisør. Han klipper de unge mænd og får gode idéer til moderne frisurer med hjem fra Paris. En dag får han en særlig pomade med hjem, og han polerer de gamle mænds måner. Det viser sig, at pomaden er noget ganske særligt. Den lyser op, hvor mændene går og står. Snart vil alle mænd i byen have deres måner pudset, og det får betydning for den lille by. Bogen er illustreret af Ida Gantriis. 

Anmeldelse:

Lektør Helle Laursen: En farverig og gennemillustreret billedbog i Ida Gantriis levende streg. Det vrimler med sjove typer og fantastiske frisurer. Tekst og billeder følger hinanden godt og detaljerigdomme i illustrationerne giver den finurlige og skæve historie et ekstra lag. I teksten spilles der på dobbeltbetydningen af måne, og det giver hele historien et sjovt tvist. Et rablende eventyr om hår og frisøren i Hårby. Det er en billedbog fuld af fortælleglæde og humor, som jeg fint kan anbefale.

 

 

SOFAKARTOFLEN

er en billedbog for 3 – 7-årige. Den handler om den dovne sofakartoffel, der altid ligger i sin sofa. Han lader de andre kartofler gøre det grove arbejde i marken og bliver selv tykkere og tykkere. Til sidst kan han ikke selv rejse sig op fra sofaen. Men så kommer der besøg af den fornemme franske kartoffel og hendes kammertjener kartoffeltyskeren. Det besøg vender op og ned på Sofakartoflens liv.
Bogen er illustreret af Rasmus Jensen. 

Anmeldelse:

Lektør Torben Bråe Olesen: En enkel og pædagogisk billedbog i humoristisk indpakning om dovenskab og dårlige spisevaner. Bogens illustrationer er med humoristiske karikerede figurer og klare farver. Humoristisk forside anslår tydeligt bogens temaer.

 

 

HERKULES

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Andemor har fået en lille ælling, som hun kalder Klunte, fordi hun hele tiden falder. Men Klunte synes ikke om sit navn. Hun er nysgerrig og modig og svømmer af sted i fuld fart. Hun vil meget hellere have et andet navn. Et navn, der passer til den, hun er. Og så møder hun Frøen, der vender op og ned på det hele. Bogen er illustreret af Susanna Hartmann og har et strejf af H.C. Andersen i tekst såvel som illustration. 

Anmeldelse:

Jyllandsposten, Rachel Einarsson. Netop det at turde stole på sig selv og stå ved den, man er, er blandt emnerne i Herkules.

Lektør, Torben Bråe Olesen. Det er godt håndværk i den skandinaviske tradition. Om at finde sig selv, udvise mod og gøre op med fordomme og fastlåste kønsroller. Bogen virker som en hilsen og kommentar til H.C. Andersens Den grimme ælling, som jo handler om naturens ufravigelige betingelser om herkomst, hvem lagde ægget? Her handler det mere om, at man kan ændre sine betingelser, hvis man selv vil, selv om man er en ælling.

 

DRENGEN, DER IKKE VILLE SIGE UNDSKYLD

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Den handler om drengen, der ikke vil sige undskyld. Han spilder mælk på sin fars bukser. Han slår og sparker. Han tager de andre børns legetøj, strinter med vand og stjæler de andres mad. Han nægter at sige undskyld. Men så en dag sker der noget. Bogen er illustreret af Ida Gantriis. 

Anmeldelse:

Lektør Anders Christian Sivebæk. Ahlburg og Gantriis har flere billedbøger bag sig, denne har samme gode standard. En god, lille opbyggelig fortælling, der ved hjælp af en del eksempler får fortalt, hvordan man bør opføre sig, når man har gjort noget forkert. Hyggelige, stemningsfulde tegninger med en tynd streg og god tekst til oplæsning. En fin og relevant billedbog til oplæsning og en god snak. Anbefales til de fleste børnebiblioteker.

VENINDEJUL

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Den handler om Line og Hajar, der bliver veninder. Hajar er kommet til Danmark for kort tid siden og kender ikke den danske jul. Line må lære sin nye veninde om nisser, juletræ, julebag, gaver, julesange, snemænd og alt det andet, der hører til julen. Line lærer også om Hajars fester og prøver at danse mavedans, og da det bliver jul, holder de en rigtig venindejul med nissehuer og tørklæder. Bogen vil egne sig til dialogisk læsning. Den er illustreret af Susanna Hartmann. 

Anmeldelser:

Lektør Bo Knudsen. Kan bruges til at fortælle om kulturforskelle mellem danskere og indvandrere og til at fortælle indvandrerbørn om danske juletraditioner. Det er en rolig og idyllisk historie, der kommer godt rundt om den danske jul.

Æseløre.dk. Med Susanna Hartmanns charmerende illustrationer er Venindejul en billedbog der er velegnet til højtlæsning. Både for fornøjelsens skyld, men også som udgangspunkt til samtale i hjemmet eller i klassen om forskellige kulturer.

FLAGERMUSEN, DER IKKE VILLE SOVE

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Den handler om flagermusen Frederik, der ikke vil sove. Der er så meget andet, han hellere vil. Han vil lege tagfat med de andre flagermus, han er tørstig, han skal tisse, han fryser, og så er han bange for mørket. Der er ingen ende på, hvad der er i vejen, før Frederik kan sove. Mon det nogensinde lykkes Frederik at falde i søvn? En bog, der egner sig til godnatlæsning for børn. Bogen er illustreret af Rasmus Jensen. 

Anmeldelser:

Lektør Marianne Agger. Sød og humoristisk historie om alle de svinkeærinder børn ofte er mestre i at finde på ved sengetid. Tegningerne er søde med sjove detaljer og fine naturlige farver. Sød godnathistorie, som vil afslutte dagen på en rar og skæg måde for børn og voksne.

Æseløre.dk. En sød fortælling om et velkendt emne, der kan få alle forældre til at rive sig i håret. En perle af en bog – lige til at læse sammen.

DET KAN DU SELV GØRE

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Den handler om en doven pige, der bor ude på landet. Hver gang nogen beder hende om at hjælpe, svarer hun: “Det kan du selv gøre.” Som tiden går, bliver det for meget for hendes mor. “Du må klare sig selv,” siger moren og sender pigen alene ud i den store skov. Mon pigen kan klare sig selv derude? Bogen er illustreret af Rasmus Jensen. 

Anmeldelse:

Lektør Marianne Agger. Lærerig billedbog om at finde ud af, hvor man hører hjemme og hvor meget det betyder at hjælpe hinanden. Fortællingen minder om et eventyr i fortællestil og brug af elementer som ude – hjemme – ude-modellen, tallet tre, magi og en dannelsesrejse. Tegningerne flyder godt sammen med teksten på siderne. Sød og let-eventyrlig fortælling, der på en anderledes måde fortæller om et emne, som de fleste forældre nok diskuterer med deres børn på et tidspunkt.

EN RIGTIG NISSE

er en julebilledbog for de 3 – 7-årige. Den handler om nissen Julius, som efter nissemors og nissefars mening ikke er en rigtig nisse, fordi han elsker at få og ikke at give gaver. Derfor sender de Julius op til julemanden, så han kan lære at blive en rigtig nisse. Mon det lykkes? En rigtig julehistorie illustreret af Susanna Hartmann. 

Anmeldelser:

Lektør Susanne Dahl Jensen. Sød og varm julehistorie til de yngste om glæden ved at give. Varme, hyggelige og lidt gammeldags tegninger understreger historien og egner sig godt til en julehistorie.

Æseløre.dk. En rigtig nisse er en hyggelig julebog lige til at læse højt. Kirsten Ahlburg vil gerne fortælle en god historie med masser af julestemning. Og det lykkedes. Susanna Hartmann står bag de skønne og julede illustrationer.

LUKSUSDYRET LULU

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Den handler om luksusdyret Lulu, der elsker at lade sig opvarte. Hun får alt, hvad hun peger på og går med snuden lige i vejret. Musene i skoven er hendes tjenere, og de må arbejde dagen lang. Men en dag er musene væk, og hvad skal Lulu så gøre? Bogen er illustreret af Rasmus Jensen. 

Anmeldelser:

Lektør Torben Bråe Olesen. Billedbog for børn fra 5-7 år kan bruges i daginstitutioner med de ældste børn og i den tidligste indskoling til at tage emner som dovenskab og egoisme op. Teksten er reflekterende og involverende i sit udgangspunkt og beskriver fint. En absolut anvendelig og vellykket bog.

Æseløre.dk. Luksusdyret Lulu er en fin billedbog, der lægger op til en snak om forbrug. Små børn er meget bevidste om mærkevarer og har ofte lange ønskesedler med iPods, dyrt legetøj og endnu dyrere spillemaskiner. Er forældrene musene, som farer forvildet rundt og prøver på at stille de små luksusdyr tilfreds? Jeg tænker bare … Det tror jeg også, Kirsten Ahlburg har gjort. Luksusdyret Lulu er en kærkommen kommentar til de danske familier. Følte mig faktisk lidt truffet. Det er fedt, når en billedbog kan ramme på den helt rigtige måde.

NÅLEN I HØSTAKKEN

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Den handler om stoppenålen, der bor i en sykasse sammen med en masse små og fine nåle. De andre synes, den er stor og kluntet, og da alle de andre vender den ryggen, går den ud i verden for at finde et sted at gemme sig. Og hvad er mere oplagt end at gemme sig i høet ude på landet. For stoppenålen har hørt, at det er svært at finde en nål i en høstak. Mon der er nogen, der finder den? Bogen er illustreret af Ida Gantriis. 

Anmeldelser:

Lektør Susanne Dahl Jensen. Eventyrlig og humoristisk billedbog til højtlæsning for de 4-7-årige. Eventyr om det at være anderledes og alligevel finde sin plads til sidst. Levende sprog. Sjov ide at bruge en talemåde som titel og som afsæt for en historie. Skøn eventyrlig billedbog med et strejf af H.C. Andersen. Flot fortalt humoristisk eventyr med finurlig morale. Æseløre.dk. Det er en god ide Kirsten Ahlburg har fået. Nålen i høstakken er et klassisk tingseventyr, der handler om at være anderledes. Men nogle gange er det slet ikke så tosset at være det. Hvad den ene ikke kan bruge kan den anden. Det handler om at være sig selv, så finder man sin plads til sidst. Ugeavisen Vejle. Seriens bøger som Nålen i høstakken omhandler emner, der har betydning for børns personlige udvikling, men aldrig med løftet pegefinger. Altid i form af en god historie og med gennemført fine illustrationer.

LØGNEN DER BLEV VED MED AT VOKSE

er en billedbog for de 3 – 7-årige om at lyve. Vi følger drengen, der har en lille hvid løgn hos sig. Han elsker at lege med den, og den vokser sig større og større. Til sidst kan han ikke skjule den, og så bliver løgnen opdaget af hans mor. Bogen er illustreret af Ida Gantriis. Bogen kan også lånes på ereolen.dk

Anmeldelser:

Lektør Rikke Skuldbøl Jakobsen. Tekst og illustrationer hænger godt sammen med humoristisk undertone. Temaet er oplagt som baggrund for en snak om, at der ikke kommer noget godt ud af at lyve. Bogen er fin og relevant i børnebibliotekssammenhæng.

SINES SURE SOKKER

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Sines sokker er blevet godt sure og i stedet for at ligge i den snavsede vasketøjskurv, går de på jagt efter glæden. De havner mange forskellige steder uden at finde glæden, indtil de til sidst finder svaret på, hvordan de igen kan blive nogle små, glade sokker på Sines fødder. Der følger et par sokker med til bogen ved køb gennem forlag eller forfatter. Den kan lånes på ereolen.dk

Anmeldelse:

Lektør Else Lerche. Teksten er skrevet i et mundret, livligt sprog, hvor der morsomt spilles på dobbeltbetydningen af sure sokker. Man mærker, at Ida Gantriis har moret sig med at lade fantasien folde sig ud. Illustrationerne har mange sjove detaljer. Der er fart over billederne, der er malet med stærke, varme farver. Det er en herlig, humoristisk billedbog. Den er skabt til at underholde, og det gør den fint.

Fortællingen.dk. Bogen om Sines sure sokker er blevet til i et samarbejde mellem forfatter Kirsten Ahlburg og illustrator Ida Gantriis, og de to klæder hinanden godt. Der er knald på farver og masser af charme i både ord og billeder.

JULETRÆSSÆLGEREN

er en billedbog for de 3-7-årige. Den handler om pigen Line, der skal holde jul alene med sin mor, fordi far og mor er blevet skilt. Der er ikke mange penge at holde jul for, så de kan ikke få et stort juletræ, and og mange gaver. Line vil gerne hjælpe sin mor med at få en god jul, så hun beslutter sig for at skaffe penge til julen ved at stille sig ud på gaden og spille julemelodier på blokfløjte. Her møder hun juletræssælgeren, der ender med at vende op og ned på Lines jul. Bogen er flot illustreret af Susanna Hartmann. Forlaget Wisby & Wilkens. 

Anmeldelse

 
Lektør, Jeanette Thisted Villadsen: Her har vi en julehistorie henvendt til de 4 – 7-årige.
Historien understreger julens budskab om hjælpsomhed og gavmildhed og vil kunne fungere
som udgangspunkt for en snak om det at være fattig.