NIS HOLDER JUL

Nis holder jul

er Danmarks første kalenderbog  til selvlæsning på lix 5. Det er en bog, som børnene selv kan læse, når de har knækket læsekoden og kan læse korte ord og sætninger. Der er 24 kapitler. Et til hver dag i julemåneden. Bogen handler om Nis, der bor på loftet hos pigen Tea. Han elsker jul og er glad, når Tea giver ham grød. Nis forelsker sig i nissepigen Mille og besøger hende i nissehøjen hos Gamle Nis. Bogen er en samling af nogle af de mange Nis bøger, der er udkommet gennem årene. Den er på 288 sider. Pris kr. 150 Forlaget Straarup & Co. 

Anmeldelser:

Lektør Marion Tirsgaard: Det er en fin kalenderudgave af bøgerne om Nis, der vil give begynderlæsere en følelse af at læse en rigtig bog på grund af dens mange sider. Historierne og illustrationerne om Nis’ mange julestrabadser er hyggelige og oser af gammeldags jul med sne, risengrød og nisser på loftet. Julekalenderbøger er efterspurgte, og denne vil give de, der lige har knækket læsekoden, yderligere blod på tanden. Anbefales til bredt indkøb.

Læselyst.dk: Teksten er letlæselig og egner sig til børn i indskolingen. Derudover er den også særdeles velegnet til højtlæsning for mindre børn i julemåneden.

Æseløre.dk: Et sikkert tegn på at julen er på vej, er når der udkommer kalenderbøger. En af dem er Kirsten Ahlburgs Nis holder jul, som er en samling af de populære læs-let Nis-bøger. Den er bestemt ikke kedelig. Bogen er let at læse og egner sig derfor særligt til selvlæsning af børn i indskolingen. Måske kan de endda læse et kapitel højt hver dag for deres mindre søskende eller forældre. Susanna Hartmanns julede og humørfyldte illustrationer øser ekstra julestemning på. Hvis jeg har en nisse boende på mit loft, håber jeg, han er lige så sød og charmerende som Nis.

Bookmeup: Det kræver en skarp pen og en sproglig intelligens at fremføre en hel og rund fortælling med så få ord. Og Kirsten Ahlburg gør det til perfektion. Illustrationerne er velvalgte, de understøtter og udvider fortællingen og de har en traditionel og gammeldags tone, som vækker nostalgien og julestemningen. Hyggeligere læsetræning finder man simpelthen ikke. Den gamle dansklærer er helt oppe at ringe over den her varme og hyggelige julekalenderbog. Seks kaffekopper (stjerner) ud af seks.

Bogvægten.dk: Denne gang udgiver Kirsten Ahlburg en julekalenderbog, der også kan læses på egen hånd af de alleryngste læsere. Det er ret unikt og vil helt sikkert vække glæde i mange hjem. “Nis holder jul” er en varm, munter og underholdende kalenderbog. Det er en kunst at forfatte en læseværdig tekst med et så lavt lixtal, men det lykkes fuldt ud for Kirsten Ahlburg. Julefortællingerne om Nis emmer af hygge nostalgi og god gammeldags jul med sne, risengrød og julegave i pejsen. Det kan man da kun anbefale!

Bogblogger.dk: Hvert afsnit i bogen er en selvstændig historie om nissen Nis og hans kone Mille, der bor på loftet hos Tea. Bogen er fuld af flotte illustrationer lavet af Susanna Hartmann. Jeg glæder mig til at læse den sammen med mine børn i december.

Narmortaler: Hvis du er på jagt efter den ultimative højtlæsningsbog til december måned, så tag lige et kig på “Nis holder jul”. Du får 24 små historier om nissen Nis og du får med garanti masser af julestemning. Bogen egner sig til 0.-2. klasse og med den dejlige overskuelige tekst på hver side, er den virkelig godt egnet til den tidlige læsning. Lad barnet læse med, nyd de skønne og sjove illustrationer af Nis, som er lavet af Susanna Hartmann, og tæl ned til jul sammen med Nis.