NIS HOLDER JUL

Nis holder jul

er Danmarks første kalenderbog  til selvlæsning på lix 5. Det er en bog, som børnene selv kan læse, når de har knækket læsekoden og kan læse korte ord og sætninger. Der er 24 kapitler. Et til hver dag i julemåneden. Bogen handler om Nis, der bor på loftet hos pigen Tea. Han elsker jul og er glad, når Tea giver ham grød. Nis forelsker sig i nissepigen Mille og besøger hende i nissehøjen hos Gamle Nis. Bogen er en samling af nogle af de mange Nis bøger, der er udkommet gennem årene. Den er på 288 sider. Pris kr. 300. Forlaget Straarup & Co. 

Anmeldelser:

Lektør Marion Tirsgaard: Det er en fin kalenderudgave af bøgerne om Nis, der vil give begynderlæsere en følelse af at læse en rigtig bog på grund af dens mange sider. Historierne og illustrationerne om Nis’ mange julestrabadser er hyggelige og oser af gammeldags jul med sne, risengrød og nisser på loftet. Julekalenderbøger er efterspurgte, og denne vil give de, der lige har knækket læsekoden, yderligere blod på tanden. Anbefales til bredt indkøb.

Læselyst.dk: Teksten er letlæselig og egner sig til børn i indskolingen. Derudover er den også særdeles velegnet til højtlæsning for mindre børn i julemåneden.