Rap bøgerne

Rap bøgerne består af bøger til den allerførste læsning på tre niveauer: rap 2 med max. to bogstaver, rap 3 med max. tre bogstaver og rap 4 med max. fire bogstaver. Bøgerne bygger på ord, der hovedsageligt er lydrette og lydnære og anvender desuden ord fra listen over de 120 mest almindelige ord.

Hver bog indeholder en sammenhængende historie, hvor de mange og detaljerede tegninger understøtter læsningen ved at fortælle det, der ikke kan siges med de korte ord. På den måde skaber tekst og ord en historie med handling, der passer til børnenes alder. Bøgerne kan læses i børnehaveklasse og 1. klasse, så snart børnene har lært bogstavernes lyde og skal til at sætte dem sammen til ord. Pris kr. 130 pr. stk. Alle bøgerne er udkommet på forlaget Straarup & Co.

EN TÅ I EN SØ

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om Ea og hendes mor An, der skal vinterbade. Der er is på søen. An kommer ned i et hul i vandet. Det er vildt koldt. Mon Ea også kommer ned i det kolde vand? Bogen er illustreret af Pernille Mühlbach.

EN KO I EN KØ

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om My, der er ude at køre med sin far. Pludselig står der en ko på vejen. Så kommer der en mere og en mere. Til sidst er der ti køer. De stopper al trafik, og der kommer en lang kø af biler. Mon My og hendes far Ib kan få køerne væk fra vejen, så de kan køre igen? Bogen er illustreret af Peter Hermann.

EN BI I EN ØL

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om Bo, der er på ferie i en storby med sin far. Det er varmt, og de sætter sig for at få en øl og en is. De skal lige til at nyde det, da der kommer en irriterende bi. Den flyver ned i fars øl og er svær at komme af med. Mon det lykkes? Bogen er illustreret af Pernille Mühlbach.

VM i tv

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om Bo og My, der vil se VM i tv sammen med deres far Ib. Det er en god kamp, og Danmark vinder. Da kampen er forbi, vil Bo og My ud i haven og spille fodbold. Mon de kan sparke bolden i mål? Og mon det går lige så godt som i tv? Bogen er illustreret af Pernille Mühlbach.

LA, LA, LA

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om pigen My og drengen Ib, der skal synge på en scene foran alle de andre børn. Mon det går godt?  Der findes flere bøger om børnene My og Ib i rap 2 serien. Bogen er illustreret af Runa Steppinge.

IB OG EN ØM TÅ

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om Ib og An, der har sat sig for at gå 5 km. Det er en lang og hård tur, og Ib får ondt i sin tå. Mon de når i mål? Bogen er illustreret af Gunhild Rød.

SE EN ØL

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om Bo og Do, der ikke har penge nok til at købe is for. Derfor samler de tomme ølflasker ind, så de kan få penge for pant. Mon det lykkes at samle flasker og dåser nok? Bogen er illustreret af Gunhild Rød.

FI MÅ OP

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om børnene Do og Bo, der går tur i parken. Pludselig kommer den bidske hund Fi efter dem, så de må klatre op i et træ. Børnene er bange for Fi, der gør og gør og viser tænder. Hvad skal de nu gøre? Bogen er illustreret af Pernille Mühlbach.

TI ÆG

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om pigerne An og Do, der har to undulater. Pludselig er der æg i buret, og børnene følger nøje med i, hvordan det ene æg efter det andet klækker. Mon alle ungerne overlever? Bogen er illustreret af Gunhild Rød.

MY OG IB OG 20 KG

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om My og Ib, der er til vægtløftning. De ser manden Bo, der kan løfte 80 kg. Børnene synes, Bo er sej. De vil også selv løfte vægte. Da de kommer hjem løfter de 10 kg. Mon de også kan løfte 20 kg? Bogen er illustreret af Runa Steppinge.

ØS, ØS, ØS

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om børnene Le og My, der finder en gammel båd. De ror ud i den, men det viser sig, at der er hul i båden. Nu er det om at øse vand ud af båden i en fart. Bogen er illustreret af Gunhild Rød. 

MÅ VI FÅ ET ÆG?

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om børnene Bo og An, der ved påsketid får øje på et kæmpe påskeæg i vinduet. Børnene vil gerne have det store æg af deres mor My. Får de mon ægget? Bogen er illustreret af Mette-Kirstine Bak.

TO RÅ ÅL

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om drengene Ib og Bo, der fanger to ål. De driller hinanden med, at de skal spise de to ål rå, for de har ingen brænde. Men så kommer An med brænde, og ålene bliver stegt. Mon An også må smage? Bogen er illustreret af Gunhild Rød.

SE TO ÆG

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om Bo og An, der er ude på landet. De går en tur og ser på dyr. Så kravler de op i et egetræ og får øje på to duer og en rede. Mon der er æg i? Bogen er illustreret af Anne Pedersen.

IB OG ET AR

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om Ib, der er ude at bade i en sø. Han skærer sig på en sten og må til lægen for at få syet såret sammen. Bogen er illustreret af Anne Pedersen.

MY ER OK

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om My, der er dårlig til at klatre og bange for at svømme i det kolde vand, mens Ib tør det hele. My bliver ked af det. Men så får hun en bog at læse i, og nu er hun glad. For hun er god til at læse. Bogen er illustreret af  Runa Steppinge.

Anmeldelse:

Bogmaerket.com, Maria: Det var en rigtig god bog. Jeg har læst den helt alene. Den skal have 5 stjerner ud af 5.

MY PÅ WC

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om My, der bliver låst inde på et toilet. Ib er på toilettet inde ved siden af. Mon han hører hende, da hun råber om hjælp? Bogen har samme hovedpersoner som bøgerne “My er ok” og “My og Ib”. Bogen er illustreret af Runa Steppinge.

Anmeldelse:

Bogmaerket.com, Jonathan 1. klasse: Det var en god bog, der var let at læse. Billederne er flotte. De gør bogen sjovere at læse. Jeg giver bogen fem stjerner ud af fem.

MY OG IB

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om My og Ib, der går i skole. De går i samme klasse. My er god til at læse og regne, mens Ib har svært ved det. Men til gengæld er han super god til fodbold, og når han spiller det, er han glad. Bogen har samme hovedpersoner som i “My er ok” og “My på wc”. Den er illustreret af Runa Steppinge.

Anmeldelse:

Bogmaerket.com, Jonathan 1. klasse: Bogen er mega sjov. Den var let at læse. Billederne var flotte og gjorde det nemmere at forstå bogen. Jeg giver den fem stjerner ud af fem.

AN PÅ IS

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om An, der elsker at skøjte. Hun deltager i en konkurrence og løber rundt på isen, snurrer rundt og viser spring. Hun klarer det godt. Hun konkurrerer mod Le, som desværre falder, og An vinder en pokal. Bogen har samme hovedpersoner som i “Åh, se Jo Jo”. Den er illustreret af Mette- Kirstine Bak.

ÅH, SE JO JO

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om An og Le, der skal til koncert med deres store idol Jo Jo. De er vild med hans sang og musik og kommer tæt op til scenen, og så bliver An inviteret op til Jo Jo. Åh, det er stort. Bogen har samme hovedpersoner som i “An på is”. Den er illustreret af Mette- Kirstine Bak.

VM PÅ EN Ø

er rap 2 med max. to bogstaver. Den handler om Bo, der føler sig ensom på en lille ø. Men så møder han vennen Ib og senere pigerne An og Le, og de finder på at lege VM. De finder alle fire deres cykler frem, laver et mål og kører i fuld fart ned ad en bakke. Mon de når i mål? Bogen er illustreret af Anne Pedersen.

Anmeldelse:

Bogmaerket.com, Milla: Det var en god og sjov bog. Jeg synes Ib laver nogle sjove ansigter, og vi kom til at grine, da drengene faldt i vandet. Jeg vil give bogen 5 stjerner ud af 5.

EN NY LP

er rap 2 med max. to bogstaver. Den handler om faren Ib, der køber en ny LP. Han sætter sin nye LP på og danser og synger til musikken. Men så kommer hans datter Le og river pickuppen hen over pladen, så den bliver ridset. Nu må Ib og Le ned og købe en ny LP. Bogen er illustreret af Anne Pedersen.

MÅ VI SÅ FÅ RO

er rap 2 med max. to bogstaver. Den handler om børnene My og Bo, der hele tiden har gang i den. De er ved at drive mor og far til vanvid. De råber “Må vi så få ro”, når børnene slås, råber og løber rundt i stuen. Mon mor og far får ro til sidst? Illustreret af Rasmus Jensen.

Anmeldelse:

Læselyst.dk: Tre spritnye Rap 2 bøger fra Kirsten Ahlburg. Hun er nu klar med tre nye bøger i sin populære letlæsningsserie Rap.

EN OG TO

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om An og Bo, der går til dans. Bo træder An over tæerne, og han har i det hele taget svært ved at lære trinene. Mon han lærer det til sidst? Bogen er illustreret af Mette-Kirstine Bak.

Anmeldelse:

Bogmaerket.com, Hannah fra 1. klasse og Sabina fra 3. klasse: Det var en rigtig sjov bog. Den var ret spændende. Vi giver den fire stjerner ud af fem.

AN OG MY PÅ IS

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om An og My, der går over isen for at nå ud til en ø. Ib og Bo går med ud på isen, men falder i et hul. Nu må An og My redde dem. Bogen er illustreret af Christian Guldager. 

IB OG BO I EN Å

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om Ib og Bo, der leger fangeleg med An og My. Ib og Bo skal først finde pigerne, og så skal de over en å for at fange dem. Mon det går godt? Bogen er illustreret af Christian Guldager.

Anmeldelse:

Bogmaerket.com: Elias har anmeldt bogen. Han synes, den er god og giver den 5 stjerner ud af 5.

 

DY I EN BY

er rap 2 med max. to bogstaver. Den handler om Dy, der får ti kroner til en is af sin mor og far. Dy skal selv gå hen til kiosken og købe isen. Hun får sin is, men går den forkerte vej hjem. Dy bliver ked af det. Hun sætter sig på en bænk. Mon mor og far finder hende? Illustreret af Line Malling Schmidt.

Anmeldelse:

Læselyst.dk: Tre spritnye Rap 2 bøger fra Kirsten Ahlburg. Hun er nu klar med tre nye bøger i sin populære letlæsningsserie Rap.

BO I EN KØ

er rap 2 med max. to bogtaver i hvert ord. Den handler om Bo, der er på sommerferie med sin mor og far. De kører sydpå, men ender i en lang kø på motorvejen. Det varer lang tid, inden der kommer gang i køen, solen skinner, og det er varmt. Da køen er ophørt, kører de ind til en by, og de får  is og noget at drikke. Bogen er illustreret af Gunhild Rød.

Anmeldelse:

Læselyst.dk: Tre spritnye Rap 2 bøger fra Kirsten Ahlburg. Hun er nu klar med tre nye bøger i sin populære letlæsningsserie Rap.

EN NY PC

er rap 2 med max. to bogstaver. Den handler om pigen Jo, der er i byen med sin far Ib. Ib skal købe en ny pc, og da han kommer hjem, får Jo lov til at låne den til et spil. Hun skal på wc og tager Ibs nye pc med. Hun taber den ned i wc’et, og Ib bliver rigtig sur. Mon Ib og Jo bliver gode venner igen? Illustreret af Kim Dalsgaard.

Anmeldelse:

Bogmaerket.com: Naja har anmeldt bogen. Hun synes, den er sjov og giver den 5 stjerner ud af 5.

 

TI ØL I EN Å

er rap 2 med max. to bogstaver. Den handler om Dy og Bo, der er ude at ro på en å. De vil fange nogle fisk, men fanger i stedet et net med ti kolde øl. De tilhører Al og An, som er på telttur. De ville lige køle nogle øl af i åen, men nu må de ud til Dy og Bo og få nettet med alle øl fri. Illustreret af Rasmus Jensen.

Anmeldelse:

Bogmaerket.com: Thristan fra 1. klasse har anmeldt bogen. Han synes, den er sjov og giver den 4 stjerner ud af 5.

MÅ VI SE TV?

er rap 2 med max. to bogtaver i hvert ord. Den handler om pigerne Pi og Le, der er med deres far Ib i en elektronikforretning. Ib skal have en ny Ipad, imens ser pigerne tv. Men så vil far hjem, og de må ikke se tegneserien i tv færdig. Da de kommer hjem, er Ib helt opslugt af sin nye Ipad. Mon pigerne må se tv nu? Bogen er illustreret af Line Malling Schmidt.

Anmeldelse:

Bogvægten.dkIllustrationerne er farverige og gode til at vise, hvor vi er, og det er også en hjælp, at man kan se, hvilket humør personerne er i.

NU ER VI TO

er rap 2 med max. to bogstaver. Den handler om An, som skal have en bror eller søster. Ans mor skal føde, og  bedstemor Le må passe An, mens mor føder. An venter længe. Så kommer far. Mor har født, og An har fået en lillebror. Illustreret af Anja Gram.

Anmeldelse:

Læselyst.dk: Guf til begynder-læserne.

EA MÅ FÅ EN BH

er rap 2 med max. to bogstaver. Den handler om Ea, der skal have sin første bh. Hun er i byen med mor for at finde en bh, og lillesøster My vil også have en. Mon mor siger ja? Illustreret af Anja Gram.

Anmeldelse:

Læselyst.dk: Guf til begynder-læserne.

Hr. Tø

er rap 2 med max. to bogtaver i hvert ord. Den handler om Bo og My, der opdager, at det sner. De løber ud og bygger en snemand, og de slås i sne. Men sneen varer ikke ved, og snemanden hr. Tø må lade livet. Bogen er illustreret af Anja Gram.

Anmeldelser:

Læselyst.dk: Guf til begynder-læserne.

Narmortaler: I bogen er der en masse gode eksempler på forskellige følelser, som barnet kan genkende, og som man kan snakke om. Og så er der selvfølgelig illustrationerne. De får lov til at fylde siderne ud, så selv om teksten er kort, så er der stadig en masse aktivitet på siderne, og de understøtter tekstens handling.

SE UD, IB

er rap 2 med max. to bogstaver i hvert ord. Den handler om My, der opdager muldvarpeskud i haven. Hun henter far Ib, og de går ud og sætter fælder op. Mon de fanger en muldvarp? Bogen er illustreret af Anne Pedersen.

Anmeldelser

Dittedalsgaard_Hansen: Vi har en god bunke letlæsningsbøger med på ferie. Et stort hit for husets yngste læsehest på 6 år. Ved at sætte 2-3 bogstaver sammen får hun hurtigt fornemmelsen af og glæden ved at have læst en bog helt selv. Stor succes.

Læselyst.dk: Guf til begynder-læserne.

 

DE ER TO

er rap 2 med max. to bogstaver. Den handler om tvillingerne An og My, der har fødselsdag. De får et ur i gave. De får også en cykel hver og ræser af sted. Bogen er illustreret af Anja Gram.

Anmeldelser:

Læselyst.dk:  Billederne fortæller, når ordene er for lange. Hver bog er en sammenhængende historie med illustrationer, der fortæller det, der ikke kan siges med korte ord og understøtter således læsningen.

 Generator: Kan man skrive en god historie, hvis man kun må bruge ord med maks. 4 bogstaver? Eller 3? Eller 2? Kirsten Ahlburg kan. Hun har nu skrevet serien Rap, hvor de korte ord er nøje udvalgt og sat sammen med både omhu og talent.

 

MI ER TO ÅR

er rap 2 med max. to bogstaver. Den handler om soen Mi, der fylder to år. Alle dyrene fejrer Mi med gaver og sang. Mi får en bold i gave, og så skal alle ud og spille fodbold. Bogen er illustreret af Peter Hermann.

Anmeldelse:

Bogvægten.dk: Læseren skal her være medspiller og selv levere afgørende ord. Ingen af Mis fødselsdagsgaver kan komme ned på to bogstaver, hvorfor teksten: Mi må få et.. skal følges op af læseren med ordet æble. Det fremgår af et billede af en hund, der kommer med et æble på en trækvogn som gave til Mi. Der er opgaver til bøgerne med spørgsmål, og mulighed for at svare ja eller nej. Begynderlæsningen bliver således fin underholdning.

 

ØL, TE OG IS

er rap 2 med max. to bogstaver. Den handler om en familie med mor Do, far Ib og barnet An. De er ude at ro på en sø. Do får ondt i ryggen og kan ikke ro længere. De holder en pause på en ø, hvor der er en cafe. Her får de øl, te og is. Da Ib går på wc, skal An lige smage hans øl. Mon det går godt? Bogen er illustreret af Gunhild Rød.

Anmeldelse:

Bogvægten.dk: Her kan man tale om god læsbarhed. Til gengæld kan man diskutere hvor ophidsende fortællingerne er, men da bøgerne er så lette at læse, er man hurtigt igennem dem, og begynderlæseren vil sikkert blive begejstret over, hvor hurtigt han/hun kan lære denne nye disciplin. Forresten er de ikke helt ulig de læsebøger, man havde i folkeskolerne for godt 50 år siden.

 

DY MÅ SY

er rap 2 med max. to bogstaver. Den handler om den lille pige Dy, der skal lære at sy. Hun syr en bi, mens den store pige An syr en ål. Da de er færdige, går de ud og leger med de to tøjdyr. Bogen er illustreret af Peter Hermann.

Anmeldelser:

Læselyst.dk:  Billederne fortæller, når ordene er for lange. Hver bog er en sammenhængende historie med illustrationer, der fortæller det, der ikke kan siges med korte ord og understøtter således læsningen.

Generator: Kan man skrive en god historie, hvis man kun må bruge ord med maks. 4 bogstaver? Eller 3? Eller 2? Kirsten Ahlburg kan. Hun har nu skrevet serien Rap, hvor de korte ord er nøje udvalgt og sat sammen med både omhu og talent.

Dittedalsgaard_Hansen: Vi har en god bunke letlæsningsbøger med på ferie. Et stort hit for husets yngste læsehest på 6 år. Ved at sætte 2-3 bogstaver sammen får hun hurtigt fornemmelsen af og glæden ved at have læst en bog helt selv. Stor succes.

 

SE EN ULV

er rap 3 med max. tre bogstaver i hvert ord. Den handler om Ida, der opdager en ulv blandt fårene ude på marken. Mon ulven har taget det lille lam Kip? Ida må have far med ud, så ulven kan blive skræmt væk, og hun kan finde Kip. Bogen er illustreret af Anne Pedersen.

Anmeldelse:

Lektør Pia Gunila Park: Endnu en fin letlæsningsbog i Rap serien. Ulve er altid et hit, så den skal nok blive læst. Anbefales til såvel PLC som børnebiblioteket. Letlæsningsbøger kan man aldrig få nok af.

 

MIS I EN HÆK

er rap 3 med max. tre bogstaver i hvert ord. Den handler om Mis, der prøver at fange dyr ude i haven. Mon hun får fat på duen og bien? Nej, for nu sidder Mis fast inde i hækken i den rem, hun har om halsen. Bogen er illustreret af Anne Pedersen

Anmeldelse:

Lektør Ingelise Blom Hansen: Fin lille historie til den første læsning. Illustrationerne giver god læsestøtte til og udvider historien med lidt mere indhold. Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek.

TEO OG DEN GRÅ ØRN

er rap 3 med max. tre bogstaver i hvert ord. Den handler om drengen Teo, der er i Zoo med sin far. De ser et show med en ørn. Ørnen flyver hen over Teo og stjæler hans hue. Mon Teo får den tilbage igen? Bogen er illustreret af Peter Hermann.

Anmeldelser:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Bogen er både sjov og spændende at læse. Illustrationerne er sjove og farverige, og der er flere finurligheder, man kan gå på opdagelse i. Tekst og illustrationer understøtter flot hinanden. Den vil blive læst, fordi mange børn elsker at læse bøger, som omhandler dyr. Den er let, sjov og hurtig at læse for de yngste begynderlæsere. 

Enrejseiboernehoejde: Bogen er perfekt til den første læsestart, hvor sætningerne er korte og alle sider har fine illustrationer, som børnene kan læne sig op ad. Vi giver den fire flotte stjerner.

SØG, BEA

er rap 3 med max. tre bogstaver i hvert ord. Den handler om Liv, der har fået hvalpen Bea. Hun leger med Bea og lærer den at søge efter guf. En dag, mens Bea søger, finder hun noget helt andet end guf. Hvad mon det er? Bogen er illustreret af Runa Steppinge.

Anmeldelse:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Letlæst lille historie for alle, der er i gang med at lære at læse. Runa Steppinge har illustreret den letlæste tekst med nogle udtryksfulde og skønne billeder. De udvider teksten og viser glæder og udfordringer ved at have fået en lille hundehvalp i huset – en situation mange børn oplever eller drømmer om.

 

 

MOR OG FAR ER VÆK

er rap 3 med max. tre bogstaver i hvert ord. Den handler om Mik, der er med sin mor og far inde i byen Ry. Far vil se på ure. Mor vil se på hatte. Mik keder sig og ser i stedet for på biler. Han får øje på en stor flot bil. Den må han se nærmere på. Men da han vil gå tilbage til mor og far, er de væk.  Bogen er illustreret af Christian Guldager

Anmeldelse:

Litteratur-til-danskfaget: Er vild med serien og har indkøbt mange til skolens PLC.

FRU AND PÅ TUR

er rap 3 med max. tre bogstaver i hvert ord. Den handler om fru And, der vil ned til de varme lande. For der er is og sne hjemme i Danmark, og hun fryser. Hr. Gås foreslår, at de tager et fly til syden. Men er det nu noget for fru And? Bogen er illustreret af Kim Dalsgaard. 

Anmeldelser:

Lektør Karsten Boll: Fin bog til den første læsetræning. Tegninger og tekst fungerer fint sammen i denne bog. Der er ikke rigtig nogen lix 4 bøger, der som denne her handler om flyskræk. Anbefales til skolens PLC og børnebibliotek.

Litteratur-til-danskfaget: Er vild med serien og har indkøbt mange til skolens PLC.

ER DET DIN SKO?

er rap 3 med max. tre bogstaver i hvert ord. Den handler om anden Rap, der finder en fin gul sko ved søens bred. Rap samler den op og går rundt for at finde skoens ejer. Han spørger sig frem. Hvem ejer mon den gule sko? Bogen er illustreret af Kim Dalsgaard. 

Anmeldelser:

Bogmærket.dk: Vi synes, det er en rigtig god bog. Der er nogle rigtig spændende billeder i den. Vi giver den 4½ stjerne ud af 5.

Lektør Mette F. Dyreborg: En rigtig god bog til den allerførste læsning, hvor illustrationerne støtter læsningen hele vejen igennem. Store anbefalinger.

SIF ER EN GOD KAT

er rap 3 med max. tre bogstaver i hvert ord. Den handler om katten Sif, der følger Liv dag og nat. Den følger hende også i skole. Mon den må komme med ind? Bogen er illustreret af Anne Pedersen.

Lektør: Det er en god bog til den første læsning. Kirsten Ahlburg lykkes igen med at give en god læseoplevelse i et meget simpelt sprog.

HAR DU ÆDT DEM?

er rap 3 med max. tre bogtaver i hvert ord. Den handler om nogle dyr og et æg, der er forsvundet.Hunden Rio sætter sig for at finde frem til, hvem der har taget dem. Er det mon ræven? Og har den ædt dyrene og ægget? Bogen er illustreret af Rasmus Jensen.

Anmeldelser:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Det er en historie med et lille let-tal – om et stort emne – nemlig afstanden mellem at være ensom, være social, have venner, empati og overskud til at kunne se løsninger på problemer. Den består af direkte tale, placeret tydeligt øverst på bogens opslag. Bogens tema om venskab er relevant for målgruppen.

Læselyst.dkBillederne fortæller, når ordene er for lange. Hver bog er en sammenhængende historie med illustrationer, der fortæller det, der ikke kan siges med korte ord og understøtter således læsningen.

Generator: Kan man skrive en god historie, hvis man kun må bruge ord med maks. 4 bogstaver? Eller 3? Eller 2? Kirsten Ahlburg kan. Hun har nu skrevet serien Rap, hvor de korte ord er nøje udvalgt og sat sammen med både omhu og talent.

Dittedalsgaard_Hansen: Vi har en god bunke letlæsningsbøger med på ferie. Et stort hit for husets yngste læsehest på 6 år. Ved at sætte 2-3 bogstaver sammen får hun hurtigt fornemmelsen af og glæden ved at have læst en bog helt selv. Stor succes.

SE ET FYR

er rap 3 med max. tre bogtaver i hvert ord. Den handler om far og sønnen Tom, der er ude at sejle. Det bliver stormvejr, og Tom bliver søsyg. De må hurtigst muligt i land. Men hvilken vej skal de sejle? Hvor er der land? Pludselig ser Tom et fyr, der blinker. Det kan vise dem vej. Bogen er illustreret af Rasmus Jensen.

Anmeldelse:

Lektør Jesper Holtoug: En ret lækker lille bog med stift bind og flotte illustrationer. Ordene er ganske lette og der er få af dem. Alligevel lykkes det at skabe en nogenlunde spændende lille fortælling, hvor den farlige situation overvindes, og det hele ender som det skal. En ganske kort, lille historie om en rigtig ubehagelig oplevelse, som de fleste børn kan forestille sig selv i.

LIV HAR LUS

er rap 3 med max. tre bogstaver. Den handler om Liv, der er med hjemme hos sin bedste veninde Maj. Pludselig klør det i Livs hår, og det viser sig, at hun har lus. Nu er det om at komme hjem og få mor til at hjælpe med at fjerne lusene. Bogen er illustreret af Susanna Hartmann.

Anmeldelser:

Lektør Stine Bille: En sød og meget realistisk historie om lus og håndtering af problemet. Dette er et godt eksempel på en historie, der er god, selv om den kun består af ord på tre bogstaver. Bogen har et lækkert layout med illustrationer, der er sjove, farverige og understøtter teksten. En god bog til begynderlæsningen.

Læselyst.dk: Flotte bøger i hardback med fine illustrationer.

EN UFO

er rap 3 med max. tre bogstaver. Den handler om Zip og Zap, der kommer til jorden i en ufo for at se om der er liv. De møder en ko og bliver bange for den, da den slikker Zap. De får også øje på to børn, og Zip og Zap stikker af, inden det hele bliver for farligt. Bogen er illustreret af Rasmus Jensen.

Anmeldelser:

Lektør Inge Lykke: Det er nogle dejlige farverige illustrationer, der er i begge bøger. En ufo er til den allerførste selvstændige læsning. Begge bøger er søde og sjove. Illustrationerne er farvede tegninger, som fortæller med på historierne.

Læselyst.dk: Flotte bøger i hardback med fine illustrationer.

DAN OG DET NYE HUS

er rap 3 med max. tre bogstaver i hvert ord. Den handler om Dan og hans håndværker far. Dan ser nogle små mejser i haven og vil gerne bygge et hus til dem sammen med far. Far finder træ, søm, bor og sav. Så går de i gang. Mon der flytter nogle små mejser ind i huset? Bogen er illustreret af Rasmus Jensen.

Anmeldelser:

Lektør Henrik Munch Jørgensen: Det er en både sød og meget læsevenlig historie. Kirsten Ahlburg mestrer som altid at fortælle en god historie i et læsevenligt sprog med meget korte ord. Tegningerne støtter læsningen godt og fortæller de dele af historien, som ikke kan fortælles med højst tre bogstaver. Anbefales.

Nårmortaler: En dejlig historie om Dan og far, der sammen hygger i haven med søm, sav og træ. Bogen er en del af Rap-serien, som er skønne lette bøger, hvor der arbejdes med få bogstaver i hvert ord. Altså en helt perfekt letlæsningsbog.

Anmeldelser:

Aalborgbibliotekerne.dk: En sjov letlæsningsbog, der appellerer til drenge, der kan lide at være praktiske med hænderne. Bogen er illustreret med flotte billeder, der gør læsningen spændende.

 

DAN OG ET SØM

er rap 3 med max. tre bogstaver i hvert ord. Den er bog 3 i serien om Dan og hans håndværker far. Der er hul i vandrøret under vasken på badeværelset, og far skal sætte et nyt rør op. Far har værktøj og søm liggende på gulvet. Dan får et søm op i foden, og han må til lægen. Bogen er illustreret af Rasmus Jensen

Anmeldelser:

Bogmærket.com: 4½ stjerner ud af fem. Det er en god bog. Billederne var gode og ret sjove. De er med til at gøre bogen spændende

Lektør Boy Olesen: En læsepædagogisk veltilrettelagt bog til den absolut unge læser. Bogen er skrevet med max. tre bogstaver pr. ord, og sætningerne er korte og formuleret med fortrinsvis lydrette og lydnære ord. Bogudstyret er meget gedigent og typografien er velvalgt. Bogen er gennemillustreret med udtryksfulde, flotte farvelagte tegninger. Historien er nem at identificere sig med og meget dagligdags. Anbefales.

DAN OG ET UR

er rap 3 med max. tre bogstaver i hvert ord. Den handler om Dans far, der er ved at bore et hul i væggen til et ur, der skal hænges op. Far holder en pause og går over til naboen, og Dan ser sit snit til at overraske far og bore hul i væggen og sætte søm i, så uret kan komme op. Men det går ikke lige efter planen. Bogen er illustreret af Rasmus Jensen og er en del af serien om Dan og hans far, som er en rigtig handyman.

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Bogen er oplagt til den første læsetræning. Historien er let genkendelig. Barnet vil hjælpe til og overraske far. Historien har et sjovt plot. Ordene er lydrette og lydnære og hører til i en af de letteste kategorier. På trods af de få muligheder for at nuancere sproget, er der tale om en velfortalt historie. Bogen anbefales indkøbt til den første læsetræning.

DAN FÅR EN SAV

er rap 3 med max. tre bogstaver i hvert ord. Den handler om Dan, der ser sin far lægge nyt tagpap på huset. Dan vil også bygge et hus og lægge tag på. Han låner en lille sav af sin far, og så går han i gang. Bogen er illustreret af Rasmus Jensen.

Anmeldelse:

Lektør Ingelise Blom Hansen: En fin lille bog om far og søn, der arbejder sammen. Drengene vil kunne identificere sig med hovedpersonen Dan. At bygge huler, save og hamre søm i er heldigvis stadig interesser, som kan fange mange mindre drenge. Illustrationerne understøtter læsningen og fortæller nogle af de ting, der ikke kan beskrives med tre bogstaver.

IRMA OG DEN RØDE MYRE

er rap 4 med max. fire bogstaver i hvert ord. Den handler om Irma, der er på tur i skoven med sin gode ven Leo. De sætter sig ned for at spise deres madpakke. Men pludselig bider en rød myre Irma i låret. Det gør ondt. Hvad skal de nu gøre? Bogen er illustreret af Gunhild Rød.

Anmeldelse:

Lektør Saga Laybourn: Irma og Leo lærer i bogen, at det er vigtigt at se sig for, når de er i skoven. Bogen har lidt mere tekst end sædvanligt for bøger med lix 4. Det kan give læseren en oplevelse af at være sej og læse en lidt længere bog. Illustrationerne understøtter handlingen. Anbefales til PLC og børnebiblioteker.

TEOS HÅR ER HOT

er rap 4 med max. fire bogstaver i hvert ord. Den handler om Teo, der er træt af hele tiden at blive fotograferet og filmet af mor og far. Han skal smile og se godt ud, så de kan vise fotos og film, til alle de kender. Men så får Teo en ide, som nok skal få far og mor til at lægge mobil og kamera væk. Bogen er illustreret af Pernille Mühlbach.

Anmeldelse:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: To sjove bøger med fængende omslag og læseunderstøttende og skønne illustrationer af genkendelige situationer, hvor børn løser de voksnes problemer eller tager affære, når de har fået nok af forældrenes påfund. Sproget er nutidigt. De to humoristiske bøger anbefales til PLC og børnebiblioteker.

FARS BIL

er rap 4 med max. fire bogstaver i hvert ord. Den handler om Mia, der skal med sin far ind til byen. Men da de ankommer, kan de ikke finde en parkeringsplads. De kører rundt i lang tid, og til sidst er de heldige. Da de skal hjem igen, kan far ikke finde bilen. Hvor var det nu, de satte bilen? Far er helt ude af den, men så får Mia en ide til, hvordan de kan finde bilen. Bogen er illustreret af Peter Hermann. 

Anmeldelse:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: To sjove bøger med fængende omslag og læseunderstøttende og skønne illustrationer af genkendelige situationer, hvor børn løser de voksnes problemer eller tager affære, når de har fået nok af forældrenes påfund. Sproget er nutidigt. De to humoristiske bøger anbefales til PLC og børnebiblioteker.

RAP, RAP, RAP

er rap 4 med max. fire bogstaver i hvert ord. Den handler om Liv, der er på ferie. Hun fodrer ænder ved en sø, og da hun skal hjem til ferieboligen, følger alle ænderne med. Hvad mon de vil? Bogen er illustreret af Pernille Mühlbach.

Lektør Janne Møller Nielsen: Festlig og sjov fortælling om syv madglade, vedholdende ænder. Historien suppleres med sprælske, farverige illustrationer. Bogen er velegnet til elever i 1. klasse, som har fået hul på læsningen. Bogen anbefales til letlæsningsafdelinger på både PLC og folkebibliotek.

AD, DET ER TIS

er rap 4 med max. fire bogstaver. Den handler om pigen Lea, der er i Ree Park med sin mor og far. Lea elsker aber og går ind i området med aber, der løber frit rundt. Lea finder hurtigt et træ fuld af aber, men så sker der noget. Pludselig bliver hun våd. En af aberne har tisset på hende. Ad, det er ulækkert, synes Lea. Bogen er illustreret af Peter Hermann.

Anmeldelser:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Indholdet i de to letlæselige bøger viser situationer, alle børn kan identificere sig med. Begge bøger er lette at læse. Illustrationerne er forskellige i stregen, men de understøtter, hvad der står i teksten. Bøgerne anbefales til den første selvstændige læsetræning.

Bogvægten.dkTegningernbe ligner ren tegneserie, hvilket matcher fint med den humoristiske tone.

Københavns Børnebiblioteker: Prutter er sjove. Det ved dit barn godt. Her er tre af de bedste til læsetræningen bl.a. Ad det er tis. En morsom historie for startlæsere om en tur i en dyrepark, der ender galt. Snyd ikke dig selv for nogle gode grin!

EN KO BAG ET TRÆ

er rap 4 med max. fire bogstaver. Den handler om Tim, der er på skovtur med sin far. Pludselig ser han en ko i skoven. Den står bag et træ. Men far tror ikke på Tim. Der er ikke køer i en skov. Men har Tim mon ret? Bogen er illustreret af Christian Guldager.

Lektør Karsten Boll: Tegninger og tekst passer fint sammen. Historien minder om Jørn Jensens ”Palle bøger” med far som den selvsikre, der tager fejl og Tim, der har ret. Anbefales til læsetræning blandt dem, der er ved at knække læsekoden.

Anmeldelse:

Bogvægten.dkHer er en smule dramatik og happy ending. De fine illustrationer giver god baggrund for fortællingen.

TOR OG DET NYE FØL

er rap 4 med max. fire bogstaver i hvert ord. Den handler om Tor, der skal sove hos Mia. Hun bor ude på en gård, og om natten kommer et lille føl til verden. Tor og Mia får lov til at se det nye føl, da de vågner næste morgen. Åh, hvor er det kært, det lille føl. Bogen er illustreret af Susanna Hartmann. 

Anmeldelse

Lektør Ingelise Blom Hansen: En fin bog for begynderlæseren, som lige har knækket læsekoden. Sproget flyder, og de korte sætninger fungerer. Illustrationerne er levende og supplerer teksten på bedste vis. Mange begynderlæsere vil kunne identificere sig med enten Tor eller Mia. Dyr og heste er altid et hit. Anbefales indkøbt.

 

TOR OG ALI I ET HAV

er rap 4 med max. fire bogstaver. Den handler om Tor og Ali, der er bedste venner. De er på telttur sammen med Tors mor og far. De skal bo på en campingplads lige ved havet. Tor og Ali løber ned til stranden og snart er de begge ude i de høje bølger. Men hvor er Ali? Far må hurtigt ud for at redde ham. Bogen er illustreret af Susanna Hartmann og er en del af serien om Tor og hans venner.

Anmeldelser:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Indholdet i de to letlæselige bøger viser situationer, alle børn kan identificere sig med. Begge bøger er lette at læse. Illustrationerne er forskellige i stregen, men de understøtter, hvad der står i teksten. Bøgerne anbefales til den første selvstændige læsetræning.

Bogmaerket.com: Endnu en ny og fin bog for begynderlæsere.Tor og Ali i et hav er opbygget med max 4 bogstaver pr. ord. Den egner sig derfor godt til den første læsning i 1. – 2. klasse. Dog er den også fin til de elever, som man kan kalde for “Slow starter”. De kan fx læse den i 3. – 4. klasse.

TOR I BAD

er rap 4 med max. fire bogstaver i hvert ord. Den handler om Tor, der spiller fodbold. Han bliver snavset på tøj og ben og må hjem i bad. Han hælder vand i badekarret og går så ind og spiller på sin computer. Han glemmer alt om vandet, der løber ned i karret og ud over gulvet. Bogen er illustreret af Susanna Hartmann.

Anmeldelse:

Lektør Karsten Boll: To gode historier med morale. Hartmanns tegninger passer fint til handlingen. Anbefales indkøbt bredt til børnebiblioteket og skolernes PLC.

TOR OG HANS LUP

er rap 4 med max. fire bogstaver i hvert ord. Den handler om Tor, der har fået en ny lup. Nu vil han se på de små dyr i haven. Men så får han en ide. Han ser op mod solen. Kan varmen mon få de tørre græsstrå til at brænde? Bogen er illustreret af Susanna Hartmann.

Anmeldelse:

Lektør Karsten Boll: To gode historier med morale. Hartmanns tegninger passer fint til handlingen. Anbefales indkøbt bredt til børnebiblioteket og skolernes PLC.

TOR OG DEN GALE HANE

er rap 4 med max. fire bogstaver i hvert ord. Den handler om Tor, der er på besøg ude på Mias gård. De henter æg i hønsegården, men så ser en hane sig gal på Tor og går til angreb på ham. Bogen er illustreret af Susanna Hartmann.

Anmeldelse:

Lektør Stine Bille: Det er to fine bøger til begynderlæseren, som lige har knækket læsekoden. Sproget flyder, og de korte sætninger fungerer. Illustrationerne er levende og supplerer teksten på bedste vis. Mange begynderlæsere vil kunne identificere sig med hverdagshistorierne. Anbefales til skolernes PLC og folkebibliotekerne.

TOR OG DEN BLÅ SOFA

er rap 4 med max. fire bogstaver i hvert ord. Den handler om Tor, der sammen med far køber en blå sofa. Tor og Ali hopper i sofaen, og så falder den ene mønt efter den anden ud fra sofaen og ned på gulvet. Mon Tor og Ali må beholde pengene? Bogen er illustreret af Susanna Hartmann. 

Anmeldelse:

Lektør Stine Bille: Det er to fine bøger til begynderlæseren, som lige har knækket læsekoden. Sproget flyder, og de korte sætninger fungerer. Illustrationerne er levende og supplerer teksten på bedste vis. Mange begynderlæsere vil kunne identificere sig med hverdagshistorierne. Anbefales til skolernes PLC og folkebibliotekerne.

TOR I BAR RØV

er rap 4 med max. fire bogstaver i hvert ord. Den handler om Tor, der er ude at bade i havet sammen med Ali. Tor har ikke fået sine badebukser med, så han bader nøgen. Men da han kommer op på land, er alt hans tøj væk. Hvad skal han nu gøre? Bogen er illustreret af Susanna Hartmann.

Anmeldelser:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: De to bøger er hyggelige at læse, da historierne er realistiske og afspejler hverdagsoplevelser, man sagtens kan forestille sig ske. Illustrationerne fylder hele opslag, og de understøtter de letlæste tekster. Bøgerne anbefales til alle fra 1. klasse, der netop er kommet godt i gang med deres første selvstændige læsning.

Enrejseiboernehoejde: ”Tor i bar røv” får fem stjerner. Bogen har et strejf af humor, hvilket gør, at pigerne gladeligt læser den flere gange. Tak for to rigtig skønne letlæsningsbøger, som vi varmt kan anbefale til børn, der er i gang med at bryde læsekoden. Bøgerne har en god historie støttet op af fine illustrationer af Susanna Hartmann.

 

TOR OG EN PYT

er rap 4 med max. fire bogstaver i hvert ord. Den handler om Tor og Ida, der en varm solskinsdag tager på tur i skoven. De går ned til en sø, men da de er nået frem, kommer der sorte skyer. Så øser det ned. Det lyner og tordner. Hvad skal Tor og Ida nu gøre? Bogen er illustreret af Susanna Hartmann.

Anmeldelser:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: De to bøger er hyggelige at læse, da historierne er realistiske og afspejler hverdagsoplevelser, man sagtens kan forestille sig ske. Illustrationerne fylder hele opslag, og de understøtter de letlæste tekster. Bøgerne anbefales til alle fra 1. klasse, der netop er kommet godt i gang med deres første selvstændige læsning.

Enrejseiboernehoejde: ”Tor og en pyt” får fem stjerner. Bogen har et strejf af humor, hvilket gør, at pigerne gladeligt læser den flere gange. Tak for to rigtig skønne letlæsningsbøger, som vi varmt kan anbefale til børn, der er i gang med at bryde læsekoden. Bøgerne har en god historie støttet op af fine illustrationer af Susanna Hartmann.

CARL ER EN HELT

er rap 4 med max. fire bogstaver. Den handler om drengen Carl, der opdager et indbrud. Han er hurtig og skriver nummerpladen ned på tyvenes bil. Det hjælper med til, at politiet kan fange tyvene, og Carl er en helt.  Illustreret af Peter Hermann.

Anmeldelse:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Mange elever kender Kirsten Ahlburg for hendes mange letlæselige bøger. Historien er veldrejet på trods af de få ord og bogstaver. Den er spændende at læse for børn, der netop er kommet i gang med den allerførste selvstændige læsning. De farverige illustrationer udvider teksten. Bogen anbefales indkøbt til såvel børnebiblioteket som PLC. Lettal 10 kan man ikke få nok af.

VÆK MED DIG

er rap 4 med max. fire bogstaver. Den handler om Jon, der overnatter i telt ude i skoven sammen med sin mor. Jon sætter en pose med mad udenfor teltet, så det kan stå på køl i den kolde nat. Men midt om natten vågner han ved nogle pirke lyde. Nogen har fat i hans pose. Hvem er det? Bogen er illustreret af Rasmus Jensen.

Anmeldelser:

Lektør Inge Lykke: Det er nogle dejlige farverige illustrationer, der er i begge bøger. Begge bøger er søde og sjove. Illustrationerne er farvede tegninger, som fortæller med på historierne.

Læselyst.dk: Flotte bøger i hardback med fine illustrationer.