Rim bøgerne

Rim serien består af bøger til den allerførste læsning. Bøgerne er på lix 5-6, og det særlige ved bøgerne er, at de indeholder en historie med enderim. Bøgerne er udgivet på Forlaget Straarup & Co. Pris kr. 130 pr. bog.

HR. RÆV FÅR TÆV

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om Kanin, der har en bod ude midt i skoven. Han sælger grøntsager, frugt og bær til dyrene i skoven. En dag kommer to gæs for at købe ind, men hr. Ræv står på lur, for han vil hellere æde de to gæs end spise grønt. Mon han fanger de to gæs? Bogen er illustreret af Peter Hermann.

Lektør Henrik Munch Jørgensen: Det er en sød, glad og sjov bog både i tekst og illustrationer. Rimene fungerer godt og støtter læsningen godt. Bogen anbefales til supplering af samlingen af letlæste bøger på folkebiblioteker og PLC, hvor den adskiller sig fra de fleste øvrige titler ved at være med enderim.

BENNY BJØRN

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om den ensomme bjørn Benny, der har fået en god ide. Han fanger byens børn og skjuler dem på toppen af et bjerg, hvor han har sin hule. Til sidst har han over tyve børn, og han er ikke ensom mere. Men Kit er en frisk og sej lille pige. Hun vil ikke sidde fanget på bjergets top og løber ned i byen for at få hjælp. Bogen er illustreret af Rasmus Juul.

Lektør Henrik Munch Jørgensen: Det er to søde, lette bøger med rim til den første læsning. Illustrationerne i de to bøger er vidt forskellige, men rammer stemningerne i bøgerne godt.

 

MINI MONS

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om øglen Mini Mons, der er på opdagelse i landskabet. Han møder køer og heste, som han æder. Han møder Kæmpe Øglen og en heks. Til sidst finder han en hule, han kan hvile i. Bogen er illustreret af Peter Hermann.

Anmeldelse:

Lektør Ingelise Blom HansenPå trods af meget lidt tekst er der meget at hente i de humoristiske historier. Hvert opslag er dækket af en sammenhængende farvet illustration. Begge fortællinger er humoristiske. Læseren hjælpes også på vej af de sjove enderim. Det er sjove bøger for begynderlæseren. Anbefales.

PIGEN PÅ STIGEN

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om en pige, der kravler op på et hustag. Her møder hun en fugl, som hun fodrer. Bogen er illustreret af Gunhild Rød.

Anmeldelse:

Lektør Ingelise Blom Hansen: Det virker fantastisk godt med denne lille rimede historie. Enderimene letter læsningen for begynderlæseren. Gunhild Rød har lavet dejlige illustrationer.

MAX ER VAKS

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om musen Max, der bor i en kælder sammen med ni andre mus. Han går sammen med de andre mus op i huset hver nat og henter mad hos herren og fruen.

De må alle passe på, for der ligger musefælder alle vegne. Og en dag går det galt. Bogen er illustreret af Bente Bech.

Anmeldelse:

Lektør Mette F. Dyreborg: En rigtig fin bog med gode og sjove rim for begynderlæsere. Bogen har samtidig en handling, og illustrationerne er flotte og søde, og de støtter læsningen hele vejen igennem. Rigtig store anbefalinger til folkebiblioteker og læringscentre.

WILLE KAN SPILLE

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om rotten Wille, der elsker at spille. Han vil bygge sin egen sækkepibe. Han får den lavet og øver sig i at spille, så folk i byen må holde sig for ørerne. Bogen er illustreret af Peter Hermann.

Anmeldelser:

Læselyst.dk: En sød historie om Wille, der bygger sin egen sækkepibe og lærer at spille på den, så det er en fryd. Rimene hjælper læsningen på vej, og illustrationerne gør det hele til en leg. Bøgerne i serien er velegnede til brug i 0. – 2. klasse i temaarbejde med rim og remser eller selvlæsning.

Lektør Ingelise Blom Hansen: En sjov rimet historie. Illustrationer spiller fint sammen med teksten, og lægger ekstra indhold til fortællingen. Begynderlæseren elsker som regel rim og remser, og i denne sammenhæng understøtter enderimene læsningen. Anbefales indkøbt. 

EN KAT OG EN MUS

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om en kat, som tager ud og jager hver nat. Den får øje på en mus og prøver at fange den. Men musen er klog. Mon katten fanger den?

Anmeldelse:

Lektør Stine Bille: Det er den klassiske historie om katten efter musen. Illustrationerne spiller en lige så stor rolle som teksten, og de flotte farverige tegninger af Jesper Tom-Petersen har mange sjove finurligheder, som jeg er sikker på, de yngste læsere vil nyde. En anden bog i serien med en rim-historie kunne være Wille kan spille. Anbefales.