Rim bøgerne

Rim serien består af bøger til den allerførste læsning. Bøgerne er på lix 5-15, og det særlige ved bøgerne er, at de indeholder en historie med enderim. Bøgerne er udgivet på Forlaget Straarup & Co. Pris kr. 130 pr. bog.

PRINSESSE SIMONE

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om prinsesse Simone, der skal sidde på tronen hver dag og hilse på gæster og spise fin mad. Men når Simone har fri, smider hun krone, sko og kjole og tager kasket og T-shirt på, og så giver hun den gas med dans og høj musik. Bogen er illustreret af Gunhild. Rød.

Anmeldelser:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Bogen har farverige illustrationer tegnet af Gunhild Rød. De understøtter den sjove lille historie om prinsesse Simone, der leger og er et ganske almindeligt barn, når hun har fri fra tronen. Teksten er let at læse, og der er anvendt enderim på alle vers. Rimene er også understøttende for barnets gættelæsning. Sjov bog på vers, der anbefales indkøbt.

Ordblindeundervisning.nu: Det er en rigtig velskrevet bog med smukke illustrationer.

ELO ELEFANT

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om elefantungen Elo, der arbejder sammen med sin mor i et cirkus. Han bliver pyntet fint og skal lave opvisninger hver dag. Han skal øve og træne og bliver pisket med stok. Til sidst bliver det for meget for Elo, og han flygter ud i skoven sammen med sin mor. En historie meget apropos loven om ophør af medvirkende vilde dyr i cirkus.  Bogen er illustreret af Jesper Tom-Petersen. 

Anmeldelser:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Begge bøger har noget på hjerte. Teksterne er velskrevne, og ordene er læsevenligt sat med store typer. De mange enderim letter læsningen, idet rimene giver rytme og motivation for at gætte rimord. De store illustrationer giver teksterne liv. Bøgerne anbefales indkøbt.

Ordblindeundervisning.nu: Bogen er en skøn bog med en fantastisk tekst og skønne illustrationer, og den er god til at lære børn at læse ved hjælp af rim-strategien.  Jeg er vild med rimserien.

 

LILLE FINE FRØKEN FLUE

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om den fine Frøken Flue, der bor på kongens slot. Hun elsker fine ting og klæder sig smukt. Hun går med neglelak og fin hat og besøger de fineste cafeer. De andre fluer forstår hende ikke. De kravler rundt på lort og æder gamle rådne ting. Frøken Flue er ligeglad med de andre fluer. Hun synes bare, de skulle tage sig et bad. Bogen er illustreret af Kim Toft Dalsgaard.

Anmeldelser:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: Begge bøger har noget på hjerte. Teksterne er velskrevne, og ordene er læsevenligt sat med store typer. De mange enderim letter læsningen, idet rimene giver rytme og motivation for at gætte rimord. De store illustrationer giver teksterne liv. Bøgerne anbefales indkøbt.

Ordblindeundervisning.nu: Super fine bøger, som lige passer til rim-strategien.  

fantastiske.familie.boger: En letlæst rimbog som både kan bruges til træning af den første læsning og til at øve opmærksomhed på ordlyde. Historien fanger, rimene er let genkendelige og sværhedsgraden passende til øvning af den første læsning. Hver dobbeltside er farverigt og underholdende illustreret af Kim Dalsgaard. Bogen har vores varmeste anbefalinger. 5 ***** ud af 5.

 

MORTEN MÅGE

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om Morten Måge, der hver aften sidder på en låge ind til en fin restaurant. Han holder øje med, hvad der bliver serveret, og kommer der en god fisk, er Morten Måge hurtig. På den måde slipper han for selv at bruge kræfter på at fange fisk. Bogen er illustreret af Christian Guldager. 

Anmeldelser:

Bogmærket.dk: Det var en rigtig god bog. Billederne var rigtig gode og sjove.

Lektør Ingelise Blom Hansen: To fine og lidt sjove rimede fortællinger. Børn elsker rim, og rim hjælper med læsningen, fordi man kan gætte kvalificeret, når man ved, hvad der skal rimes på. Anbefales indkøbt.

Ordblindeundervisning.dk: Skønne læsebøger fra en af mine favoritforfattere. Super fine bøger, som lige passer til rim-strategien. Serien er genial.

NISSEN BRILLE

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om Nissen Brille, der kommer frem til jul. Han bor hos en familie og elsker at drille dem. Han bytter rundt på deres tøj. Han bytter rundt på julegaverne, og han stjæler risengrød og øl. Bogen er illustreret af Susanna Hartmann.

Anmeldelser:

Lektør Sine BilleHistorien om Nissen Brille er en sjov fortælling, der behandler julen på en genkendelig måde, som helt sikkert vil glæde juleglade børn. Den er enkel og let at læse med korte sætninger og et layout, der er til at overskue for begynderlæsere. På hver side er der både hyggelige og sjove illustrationer, der understøtter handlingen. Bogen er derfor god til små læsere, der selv vil læse en julehistorie.

Fantastiske.familie.bøger: Katrine 8 år anmelder. Bogen er en rimbog, og det kan jeg godt lide. Jeg kan også godt lide, at bogen handler om jul. Bogen er illustreret af Susanna Hartmann, og jeg synes, hun er god til at tegne. 4 stjerner ud af 5.

 

HR. RÆV FÅR TÆV

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om Kanin, der har en bod ude midt i skoven. Han sælger grøntsager, frugt og bær til dyrene i skoven. En dag kommer to gæs for at købe ind, men hr. Ræv står på lur, for han vil hellere æde de to gæs end spise grønt. Mon han fanger de to gæs? Bogen er illustreret af Peter Hermann.

Lektør Henrik Munch Jørgensen: Det er en sød, glad og sjov bog både i tekst og illustrationer. Rimene fungerer godt og støtter læsningen godt. Bogen anbefales til supplering af samlingen af letlæste bøger på folkebiblioteker og PLC, hvor den adskiller sig fra de fleste øvrige titler ved at være med enderim.

BENNY BJØRN

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om den ensomme bjørn Benny, der har fået en god ide. Han fanger byens børn og skjuler dem på toppen af et bjerg, hvor han har sin hule. Til sidst har han over tyve børn, og han er ikke ensom mere. Men Kit er en frisk og sej lille pige. Hun vil ikke sidde fanget på bjergets top og løber ned i byen for at få hjælp. Bogen er illustreret af Rasmus Juul.

Lektør Henrik Munch Jørgensen: Det er to søde, lette bøger med rim til den første læsning. Illustrationerne i de to bøger er vidt forskellige, men rammer stemningerne i bøgerne godt.

 

MINI MONS

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om øglen Mini Mons, der er på opdagelse i landskabet. Han møder køer og heste, som han æder. Han møder Kæmpe Øglen og en heks. Til sidst finder han en hule, han kan hvile i. Bogen er illustreret af Peter Hermann.

Anmeldelse:

Lektør Ingelise Blom HansenPå trods af meget lidt tekst er der meget at hente i de humoristiske historier. Hvert opslag er dækket af en sammenhængende farvet illustration. Begge fortællinger er humoristiske. Læseren hjælpes også på vej af de sjove enderim. Det er sjove bøger for begynderlæseren. Anbefales.

PIGEN PÅ STIGEN

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om en pige, der kravler op på et hustag. Her møder hun en fugl, som hun fodrer. Bogen er illustreret af Gunhild Rød.

Anmeldelse:

Lektør Ingelise Blom Hansen: Det virker fantastisk godt med denne lille rimede historie. Enderimene letter læsningen for begynderlæseren. Gunhild Rød har lavet dejlige illustrationer.

MAX ER VAKS

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om musen Max, der bor i en kælder sammen med ni andre mus. Han går sammen med de andre mus op i huset hver nat og henter mad hos herren og fruen.

De må alle passe på, for der ligger musefælder alle vegne. Og en dag går det galt. Bogen er illustreret af Bente Bech.

Anmeldelse:

Lektør Mette F. Dyreborg: En rigtig fin bog med gode og sjove rim for begynderlæsere. Bogen har samtidig en handling, og illustrationerne er flotte og søde, og de støtter læsningen hele vejen igennem. Rigtig store anbefalinger til folkebiblioteker og læringscentre.

WILLE KAN SPILLE

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om rotten Wille, der elsker at spille. Han vil bygge sin egen sækkepibe. Han får den lavet og øver sig i at spille, så folk i byen må holde sig for ørerne. Bogen er illustreret af Peter Hermann.

Anmeldelser:

Læselyst.dk: En sød historie om Wille, der bygger sin egen sækkepibe og lærer at spille på den, så det er en fryd. Rimene hjælper læsningen på vej, og illustrationerne gør det hele til en leg. Bøgerne i serien er velegnede til brug i 0. – 2. klasse i temaarbejde med rim og remser eller selvlæsning.

Lektør Ingelise Blom Hansen: En sjov rimet historie. Illustrationer spiller fint sammen med teksten, og lægger ekstra indhold til fortællingen. Begynderlæseren elsker som regel rim og remser, og i denne sammenhæng understøtter enderimene læsningen. Anbefales indkøbt. 

EN KAT OG EN MUS

er en historie med enderim på hvert opslag. Den handler om en kat, som tager ud og jager hver nat. Den får øje på en mus og prøver at fange den. Men musen er klog. Mon katten fanger den?

Anmeldelse:

Lektør Stine Bille: Det er den klassiske historie om katten efter musen. Illustrationerne spiller en lige så stor rolle som teksten, og de flotte farverige tegninger af Jesper Tom-Petersen har mange sjove finurligheder, som jeg er sikker på, de yngste læsere vil nyde. En anden bog i serien med en rim-historie kunne være Wille kan spille. Anbefales.

FRU MATTE OG FIRE KATTE

er en historie med enderim  og illustrationer på hvert opslag. Den handler om fru Matte, der er en fin, ældre dame, der går gennem byen med sine katte. Kattene hopper op ad folk, vælter vaser og kravler op i fade med garn. Men når de kommer ind i en hatte butik, bliver de helt rolige og velopdragne og prøver hatte sammen med fru Matte. Bogen er illustreret af Christian Guldager.

HENNY HEST ER VILD MED FEST

er en historie med enderim og illustrationer på hvert opslag. Den handler om Henny Hest, der er vild med fest. Hun holder et stort party for dyrene på landet. De æder, danser, spiller musik og har det sjovt. Bogen er illustreret af  Christian Guldager.

Anmeldelse:

Lektør Ingelise Blom Hansen: To sjove rimede fortællinger. Børn kan godt lide rim og rytme, og det får de her. Enderimene giver teksten rytme og hjælper læseren videre med læsningen, da rimene understøtter gættelæsningen. De farvede og humorfyldte illustrationer af Christian Guldager understøtter ligeledes læsningen. Anbefales indkøbt.