Mine billedbøger udgivet hos Turbineforlaget

LOTTE KAN IKKE LI’

er en papbilledbog for de 2-4-årige. Den handler om pigen Lotte, der ikke kan lide kål. Hun synes, det lugter. For at undgå at spise det prøver hun at lokke kålen i katten. Men den skubber kålen væk. Så prøver Lotte med hunden. Mon den spiser kålen? Bogen er illustreret af Gunhild Rød. De tykke papsider kan holde til at blive vendt igen og igen – og skulle der komme lidt fedtede fingre på siderne, kan de tørres af med en fugtig klud. Pris 75 kr.

Anmeldelse

Lektør Line Hoffgaard: En sjov billedbog for de 2-4-årige om at lære at smage noget nyt. En velkendt tematik, når man har små børn. Temaet kræsenhed og det at lære at smage nyt formidles på en sjov måde uden løftede pegefingre. Farverige og humoristiske illustrationer, der passer fint til teksten.

LOTTE PÅ POTTE

er en papbilledbog for de 2 – 4-årige. Den handler om pigen Lotte, der skal lære at bruge en potte. Men hun vil ikke bruge den. I stedet gør hun som katten i huset og tisser på måtten og som hunden, der tisser i haven. Potten får lov til at stå, når hun ikke lige bruger den til at lege med. Bogen er illustreret af Gunhild Rød. Pris kr. 75.

Anmeldelse:

Lektør Rikke Skram-Skuldbøl: Det er en sjov historie om et velkendt emne. Illustrationerne er farverige og dynamiske med en god bevægelse. Kirsten Ahlburgs tekst spiller godt sammen med illustrationernes humoristiske streg. Selv om vi har mange bøger om emnet, er denne oplagt. Historien har mange styrker, idet den har en god og humoristisk indgangsvinkel til emnet og samtidig er godt fortalt. Illustrationerne skal fremhæves som meget levende og indbydende.

LYSET DER IKKE VILLE GÅ UD

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Den handler om en gammel dame, som er sur og trist. Hun får et lys af sit barnebarn Thomas i fødselsdagsgave. Lyset viser sig at være et lys, der ikke kan gå ud. Et magisk lys. Eventyret er skrevet i H.C. Andersens ånd. Bogen er illustreret af Susanna Hartmann. Pris kr. 99,-. Bogen kan også købes som e-bog til 39 kr. eller lånes på ereolen.dk

Anmeldelser:

Bogvægten.dk. Se det var et rigtigt eventyr!

Æseløre.dk. Kirsten Ahlburgs eventyr er af den slags, man kun kan blive i godt humør af.Det er skrevet i en lidt gammeldags stil, som passer virkelig godt til både genre og historie. Og som et rigtigt eventyr, gemmer der sig også en morale.

Lektør Merete Flensted Laustsen. Et klassisk eventyr som taler både til barnet og den voksne læser.

 

HR. GRÅD

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Det er en fantasifuld historie om hr. Gråd, der flytter ind hos lille Tea, lige da hun bliver født. Hver gang hun græder, vågner hr. Gråd og gør sit arbejde. Bogen er illustreret af Jarl Egeberg. Pris kr. 99.

Anmeldelser:

Lektør Torben Olesen. Det er en brugbar billedbog om følelser og gråd. Udtryksfuld forside dækker for indhold. Illustrationerne er udtryksfulde.

Skrivepulten. Det her er virkelig en herlig billedbog.Utrolig god til små børn. Historien er meget pædagogisk og sjov på samme tid. Der bliver fortalt i sjove udtryksfulde illustrationer om alle de forskellige typer gråd.

 

PIGEN MED DET MEGET LANGE HÅR

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Den handler om en lille pige med tjavset hår. Hun har et stort ønske om, at hendes hår skal vokse sig langt og tykt. Pludselig en morgen er hendes ønske gået i opfyldelse. Hele værelset er fyldt med hår. Først er hun glad, men som tiden går, får hun et problem. For håret bliver ved med at vokse, så det til sidst vokser ind i folks huse, op i deres suppegryder og ender i deres munde. Bogen er illustreret af Ida Gantriis. Pris 99 kr., kan købes hos mig. Bogen kan også købes som e-bog til 39 kr. eller lånes på ereolen.dk

Anmeldelser:

Lektør Inger Søndergaard. Tekst og illustrationer hænger godt sammen med humoristisk undertone. Illustrationerne følger handlingen tæt og bidrager stemningsfuldt med deres varme farver og glade detaljer. En sød og traditionel historie, som giver den lille læser mulighed for både identifikation og lidt drama, hvor alt ender godt.

 

SUPER SOFIE OG JULEMANDEN

er en julebog for de 3 – 7-årige og anden bog i billedbogsserien om Super Sofie. Den handler om pigen Super Sofie, der er rigtig sej. Hun kan klare selv den tykke mand med det hvide skæg, der falder ned gennem skorstenen. Det sker juleaften, og Super Sofie må tage affære og låse manden ind i et pengeskab. Da hun opdager, at manden, hun har låst inde, er selve julemanden, kan hun ikke huske koden til pengeskabet, og så må hun selv sørge for, at alle julemandens gaver bliver bragt ud til de artige børn. Bogen er skrevet sammen med Morten Ahlburg og er illustreret af Rasmus Jensen. Pris kr. 50,-

 

Anmeldelser:

 
Lektør Marianne Agger: En actionpræget og noget anderledes julefortælling for børn på 4 – 7 år, der kan lide en historie, der tager mange drejninger. En vild historie, hvor alt muligt sker. Historien er skør og rablende. Der er skruet godt op for farverne på tegningerne, der passer fint til det ustyrlige univers. Bogen er ret anderledes end andre julebilledbøger. På den måde vil den supplere andre julebøger godt. Bogen kan anbefales til de biblioteker, der gerne vil præsentere anderledes og skøre julefortællinger.
 
Æseløre.dk, Rikke Dyrhave Nissen: Super Sofie og julemanden er en skør, men vellykket julebilledbog, der bringer både smil og latter frem. Hun minder mig en smule om Pippi Langstrømpe. Det er bestemt god læsning. Rasmus Jensens farverige tegninger er en fryd for øjet. Jeg er vild med dem og glæder mig til at læse bogen højt for nogle børn – gerne snart, så vi sammen kan julehygge til den gode historie.

 

 

SUPER SOFIE OG SØSTERTYVEN

er en billedbog for de 3 – 7-årige – en moderne Pippi, der ikke er bange for noget. Super Sofie bor alene i et hus med sin lillesøster. En dag kommer en tyv og stjæler hendes lillesøster, og så går den vilde jagt. En rablende gal og uforudsigelig sjov historie. Læs den før tyven også kommer og putter dig i sækken. Bogen er skrevet sammen med min søn Morten Ahlburg og er illustreret af Rasmus Jensen. Pris kr. 149,-. Bogen kan også købes som e-bog til 39 kr. eller lånes på ereolen.dk. Bogen er også udgivet på svensk. Se sceneinterview omkring bogen ved Göteborg bogmessen under tv – og sceneoptræden.

Anmeldelser:

Lektør Pia Boisen Michelsen. Sød action billedbog med en sej pige, der kan minde lidt om en moderne Pippi. Sjov lille tilføjelse til hylderne, som nok skal finde et publikum.

Andrups Bookshelf. Bogen er fuld af skæve vinkler og sjove indfald, som er underholdende for både børn og voksne.

Fairytell: Læs den super sjove fortælling om Sofie og søstertyven fyldt med fantastiske illustrationer. Super Sofie minder på mange måder om en moderne Pippi og er perfekt læsning for de 5 – 8-årige.

 

 

DEN ONDE OST

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Den handler om osten Åge, der gerne vil være ond. Han gør en masse onde ting, synes han selv, men ingen lægger mærke til ham. Og hvad er der ved at være ond, hvis ingen opdager det? Så kan man måske ligeså godt være sød og blive til en god og dejlig ostelagkage. Bogen er skrevet sammen med min søn Morten Ahlburg og illustreret af Rasmus Jensen. Pris kr. 75

Anmeldelser:

Bogvægten.dk, Birte Strandby: I mange børnebøger er hovedpersonen et barn eller et dyr, der tænker og/eller opfører sig som et barn. Dette for at give målgruppen en chance for identifikation. Her er hovedpersonen en ost! Oven i købet en ost med identitetsvanskeligheder. Det skaber nogle sjove og anderledes associationer og nye tankebaner, og det giver også anledning til fantasifulde illustrationer. Der er mange underholdende og debatskabende situationer. For eksempel er der på de farverige helsides illustrationer en invasion fra andre bøger, og der er mange skægge detaljer. 

Politiken, Steffen Larsen: Se, det er en ryggesløs bog! Så kan de lære det, de små! Tegner Rasmus Jensen giver bestemt heller ikke ved ostedørene. Hans Åge er præcis så stinkende opblæst og lovløs, som teksten lægger op til. I klare farver og let aflæselige billeder får tegneren fortalt om alt det onde. Det er godt!

Lektør Marion Tirsgaard: Til fornøjelseslæsning, men kan også danne udgangspunkt for en snak om ond/god. Sproget flyder godt, og illustrators tegneserieagtige stil passer godt til bogens særlige tone. Af bøger om onde oste må denne siges at være unik!

Andrups Bookshelf. Historien er både sjov og fjollet.

DRENGEN OG DEN TALENDE BIL

er en billedbog for de 3 – 7-årige. Den handler om Drengen, der på en losseplads finder en bil, der er sat til skrot. Det viser sig at være en talende bil. Hvordan kan det være, at bilen kan tale? Og har det nogen sammenhæng med pigen Sux, der er blevet væk i Hekseskoven? Et moderne og nyskabende eventyr for de små. Bogen er skrevet i samarbejde med Morten Ahlburg, og den er spændende og eventyrligt illustreret af Rasmus Jensen. Pris kr. 75
 

Anmeldelse

Lektør Lone Rahbek Christensen: En talende bil, en forsvundet pige og en forkølet heks –
lyder det skørt? Det er det absolut også. Billedbogen er rablende vanvittig med masser af skøre og skæve indfald, som sikkert vil tiltale mange. Bogens styrke ligger i de farverige, sprælske og sjove illustrationer i en lettere karikeret tegneseriestil. Kirsten og Morten Ahlburg har sammen tidligere skrevet billedbøgerne “Super Sofie og søstertyven” og “Den onde ost”, som er helt i samme stil og layout som denne billedbog. Den skæve, crazy humor ses også i Jakob Martin Strids billedbøger.