#UNGLETLÆST

#Ungletlæst er en serie af særligt letlæste bøger med meget lavt lixtal til unge 13 – 17-årige og tosprogede unge med et lille kendskab til dansk. Serien er på lix 5 – 10 og indeholder historier med relevante og aldersvarende emner, der lægger op til debat. Serien udkommer på forlaget Turbine. Pris pr. bog kr. 120.

TAXA

handler om den 18-årige Simon, der lige har fået kørekort. Han låner sin brors bil og kører lidt rundt i byen. Så får han en ide. Kan han ikke bruge bilen til at køre folk hjem i? Så kan han lege taxa og tjene nogle penge.

Simons ide lykkes, og han tjener hurtigt op til en lille brugt bil. Men lige før han skal købe bilen, går det galt.

Anmeldelser:

Lektør Henrik Munch Jørgensen: Det er en god letlæst ungdomsbog, som tager læseren seriøst. Det lave lix hæmmer ikke historien, som både er fængslende og giver stof til eftertanke. Det lykkes som altid for Kirsten Ahlburg, uanset om læseren er 6 eller 16 år, at skrive en letlæst bog med indhold og nerve, som målgruppen kan relatere til. Der udgives alt for få letlæste bøger, som unge læsere med læsevanskeligheder kan relatere til og identificere sig med. Denne bog dækker en del af behovet og anbefales.

Læselyst.dkEn bog om at gribe chancen, når den byder sig – uden helt at tænke over konsekvenserne.

ALARM

handler om Clara, der har set en flot kjole. Den er hvid og sort. Den kjole må hun bare have. Kjolen er dyr. Hun har ikke penge til den. Men der er andre måder.

Anmeldelse:

Lektør Mette F. F. Dyreborg: Rigtig fin letlæsningsbog til unge. Bogen er spændende og godt fortalt i et enkelt sprog, og den behandler et dilemma, som mange unge kommer til at stå overfor. Rigtig store anbefalinger.

EN NAT I IKEA

handler om Carla og Lea, der er en tur i Ikea. Lea foreslår, at de skal prøve at sove i Ikea en nat og efter lidt overvejelser er Carla med på ideen. De to piger gemmer sig i et skab, da Ikea lukker. Mon de bliver opdaget?

Anmeldelse:

Lektør Lisbeth Thue Hansen: “En nat i Ikea” har et spændende, realistisk og overraskende indhold, om et par teenagere der får en skør ide. Sproget er nuanceret på trods af det lave lixtal. Forfatteren skriver en veldrejet og spændende historie, inspireret af et YouTubeklip, hvor unge overnatter i Ikea. Her får unge, der har svært ved at læse tykke bøger, mulighed for at læse en realistisk og spændende fortælling.

Ordblindeundervisning.nu: Ung let læst er en fantastisk serie til de unge. Endelig er der kommet en letlæst serie med et alders-svarende indhold, som er målrettet unge mennesker med læsevanskeligheder. Titlerne på bøgerne er velvalgte og fantasifulde. Forsidebilledet og farverne henvender sig til unge mennesker. Serien kan på det varmeste anbefales til unge mennesker.

LÆNKEN

handler om Anton, der går fuld hjem fra en fest. Han er sammen med sine venner, og de går hårdt til den på vej hjem. Et busskur bliver smadret. Der bliver ridset biler og hoppet på et biltag. Nogen har tilkaldt politiet. Mon de når at slippe væk?

Anmeldelser:

Lektør Pia Gunilla Park: En rigtig spændende og tankevækkende bog til læsesvage unge med et alderssvarende indhold og et layout, der ikke taler ned. Det er fedt at opleve, at indholdet kan og vil så meget og samtidig holder sig til et lixtal på 5. Anbefales helt klart.

Ordblindeundervisning.nu: Ung let læst er en fantastisk serie til de unge. Endelig er der kommet en letlæst serie med et alders-svarende indhold, som er målrettet unge mennesker med læsevanskeligheder. Titlerne på bøgerne er velvalgte og fantasifulde. Forsidebilledet og farverne henvender sig til unge mennesker. Serien kan på det varmeste anbefales til unge mennesker.

Binebogorm: Lænken af Kirsten Ahlburg er en bog for unge med et realistisk og relevant indhold skrevet i et let sprog.

HJULET

Handler om Carl, der er vild med biler. Men hans far har kun råd til en gammel Skoda. Da faren til en ny klassekamerat får en ny Volvo, får Carl en idé. Han finder frem til bilen og sætter sig ved hjulet. Han tager en svensknøgle frem. Bolten er let at dreje.

Anmeldelser:

Lektør Ingelise Blom Hansen: En fin og aktuel letlæsningsbog for den læsesvage unge. Her tales ikke ned til læseren. Ahlburg har før brugt aktuelle emner i sine bøger. Det er en god ide og vil helt sikkert appellere til de unge læsere. Anbefales. Bogen er et godt tilbud til de unge, som har rigtig svært ved at læse, men gerne vil have bøger, som har et alderssvarende indhold.

Læselyst.dk: #ungletlæst er serien til de teenagere, der har svært ved at læse tykke og svære bøger og er for gamle til at læse om en ko på en mark. De har brug for bøger, der ikke er barnlige, men har et indhold, der fanger dem og rammer ind i deres hverdag.  Hjulet er en spændende bog om misundelse og om ikke at tænke over konsekvenserne af sine handlinger.