2017 lakker mod enden, og i årets løb har jeg haft stort fokus på at skrive lydrette bøgerfor begynderlæseren. Det er blevet til flere lydrette/lydnære serier med bøger, der indeholder max. to bogstaver i hvert ord og kun en stavelse. Det hele begyndte hos Special-pædagogisk forlag med serien Læs Lydret på niveau 0. Så fulgte Max. 2 serien hos forlaget Elysion, ABC-lydret hos Turbineforlaget, Rap 2 serien hos forlaget Straarup & Co og til sidst Læs løs, Lydret 1 serien hos Gyldendal.

Af bøger med max. to bogstaver er det blevet til 25 bøger over de seneste år. Jeg kan blive ved med at undres over, at man kan fortælle så mange forskellige historier, når man kun må bruge ord på to bogstaver. Det kan også kun lade sig gøre, fordi jeg allierer mig med dygtige illustratorer, der med deres tegninger fortæller alt det i handlingen, jeg ikke kan skrive med ord. Men alligevel. Der findes kun cirka 180 danske ord med to bogstaver, hvoraf en stor del ikke kan anvendes i læselet bøger for børn. Det er ord som f.eks. ab, ag, as, ba, bs,dg, dm, dv, dj og mange flere.

Jeg er vild med at skrive disse små bøger med ord på et til to bogstaver. Det er lidt som at gætte kryds og tværs. Når jeg kører i tog eller flyver sydpå, bliver det næsten altid til en kladde til en ny bog. Jeg leger med ordene, og ofte er det et udvalgt ord, der skaber historien. F.eks. by, fe, bi, sø eller lignende. Det der glæder mig allermest ved at skrive disse serier er børnenes, forældrenes og lærernes respons. Og selvfølgelig også de fine anmeldelser. Men det er bare så dejligt, når jeg gang på gang får en lille hilsen om, at et barn nu har læst sin første bog. Så jeg klør på og skriver videre på mine bøger med højst to bogstaver i hvert ord. Men også de andre bøger i serierne med tre og fire bogstaver skriver jeg videre på.