ABC lydret, niveau A

ABC lydret, niveau A

Max to serien

MAX to serien

Det er tid til skolestart for store og små, og jeg har fået udgivet en lang række læselet bøger til børn og en enkelt til meget læsesvage unge. Læseletbøgerne er udkommet hos forlagene Elysion og Turbine, og en stor del af dem er lydrette og lydnære. Hos Elysion er der udkommet en ny serie. Det er Max 2 serien. Titlen dækker over, at der kun er max to bogstaver i hvert ord. Det er således det laveste niveau, en bog med en sammenhængende handling kan skrives på. I den serie har jeg fået udgivet titlerne “Dy i hi”, “Uh, en bi”, “An og Pi på en ø” og “Do på tå”. Alle med forskellige, dygtige illustratorer. Hos forlaget Turbine har jeg fået udgivet ABC-lydret serien. Det er lydret bøger på tre niveauer A,B,C med titlerne “En ko og en so”, “Ib og An”, “Mal nu, Bo”, “An får en kat”, “En gal tyr”og “Det blå fly”. Det letteste niveau er A med højest to bogstaver, B med højest tre bogstaver og C ligeledes med højst tre bogstaver, men disse indeholder to konsonanter efter hinanden som f.eks. ordet “blå”. Alle disse lydret bøger er velegnede til børnehaveklassen, hvor man er lige ved at lære bogstaverne og kan sætte to lyde sammen og 1. klasse, hvor man er ved at knække læsekoden. Jeg håber, at bøgerne spreder glæde hos mange indskolingsbørn, som skal læse deres første bøger.

Mia og geværet

Mia og geværet

Dina og dragen

Dina og dragen

Jeg har også fået udgivet to nye serier på lix 5 hos forlagene Elysion og Turbine. Det er serien “Mia bøgerne” hos Elysion med titlerne “Mia og nøglen”, “Mia og æsken”, “Mia og geværet” og “Mia i hulen”, og de er illustreret af Susanna Hartmann. Hos Turbine er det første bog i en drageserie “Dina og dragen” og snart følger bog to “Dina og den sorte drage”. De er udkommet i Billeserien og illustreret af Peter Hermann. Alle bøger er til den første læsning i 1. – 2. klasse.

Blå blink, Ung Læs

Blå blink, Ung Læs

Sidst men ikke mindst er jeg og forlaget Elysion sprunget ud på det dybe vand med  “Blå blink”. Det kommer sig af, at jeg gang på gang på skolemesser bliver spurgt af lærere rundt om i landet, om jeg ikke har skrevet nogle bøger for meget læsesvage unge med aldersvarende indhold, uden illustrationer og på lavt lix. De meget læsesvage unge er tvunget til at læse børnebøger, når de kun kan læse på 1. klasses niveau, lix 5. Det har vi gjort noget ved, og på Hjembæk efterskole fik jeg en lærer til at afprøve bogen i en klasse med meget læsesvage. Det faldt i god jord, og den første bog i serien “Blå blink” er nu udkommet. Det er landets første og eneste ungdomsbog på lix 5, og jeg er meget spændt på, hvordan den bliver modtaget på skolerne. Foreløbig har den heldigvis fået et par gode anmeldelser, og det er dejligt.