Min længe ventede tween- og teenbog Nice eller nederen 3 med titlen “Emmas pinlige og totalt hemmelige dagbog” er endelig udkommet. Pigerne i alderen 10 – 13 har ringet, skrevet og spurgt, hvornår bogen kommer. Bibliotekarer og lærere har rykket. Derfor er jeg glad for, at bogen nu er klar og bliver sendt ud til skoler, biblioteker og private, der køber den i gave til deres børn eller børnebørn.

Hovedpersonen Emma er 13 snart 14, og vi følger hende i et år af hendes liv, mens hun forbereder sin konfirmation, er på lejrskole, har kæreste, er på sin første festival osv. Kort sagt følger vi et liv på vej ind i puberteten på godt og ondt – et liv, der både er nice og nederen. Der er masser af skønne illustrationer af Rasmus Jensen. Lektør Jeanette Thisted Villadsen har bl.a. skrevet om Nice eller nederen 3: Til de 11 – 14-årige piger der kan lide en god tøsebog. Fin og velskrevet dagbog, der kommer rundt om hele følelsesregistret, man gennemlever som teenager. Bogen har en fin blanding af alvor og humor og kommer godt rundt om den svære pubertetstid. 

De to tidligere bøger i serien Nice eller nederen 1 og 2 har begge været indstillet til Bogslugerprisen, og det har været spændende at læse de mange anmeldelser fra piger og drenge, som har læst bogen. Nu må vi så se, om de er lige så glade for bog 3. imagegen (3)