imagegen (3)

De sidste år er jeg blevet rigtig glad for at skrive pigebøger. Det er blevet til den populære serie Nice eller nederen for tweens og teens, Sara bøgerne for 8 – 10- årige, hvor jeg har mange pigefans i Ry, og Ida serien for 8-10-årige. Nye serier er på vej i form af Mia bøgerne for 7-8-årige og Humlepigen for 9-11-årige.

For at komme godt i bund med  min kommende pigebog Nice eller nederen 4, har jeg i maj måned været på skriveophold i Ebeltoft og på hotel Munkebjerg. Det er dejligt, at få skrivero i smukke omgivelser, og når jeg er af sted, får jeg skrevet meget. Det færdige manus er nu klar og ligger til redigering og illustration. Det bliver den sidste i serien, da Emma er blevet 15 år, og serien mest er for tweens og tidlige teens. Forældre, lærere og børn har skrevet og spurgt, om der kommer flere efter Nice eller nederen 3, og det gør der ultimo 16 eller primo 17, alt efter hvornår Rasmus Jensen bliver færdig med at tegne. Der er nemlig flotte illustrationer på hvert opslag.

jeg har gjort noget dumt, bedre opløsning

Nu da jeg i første omgang er færdig med Nice eller nederen 4 og venter på redaktørens kommentarer, er jeg gået i gang med Sara bøgerne. Der er udkommet seks bøger i serien, og jeg skriver nu på bog 7 og 8. Serien foregår dels i Ry dels i Aarhus, da Saras forældre er skilt, og hun har en forælder i hver by. En serie om, hvor svært det er, når ens forældre bliver skilt, og man skal skifte skole og flytte til en anden by. Men også om, hvor svært og samtidig spændende det er, når ens far finder ny kæreste, der skal føde ens halvbror. Er det nu en rigtig bror, eller bare en halv?

Mia bøgerne er en ny serie, som udkommer i juni 16, illustreret af Susanna Hartmann. Den handler om veninder og sjove oplevelser i en hule ude i skoven. Det er en læselet serie på lix 5.

Sidste nye skud på stammen er en bog med titlen Humlepigen, som forhåbentlig også bliver til en serie på længere sigt. En bog for piger på 9-11 år. Den bliver illustreret med humoristisk streg af Peter Hermann og forventes at udkomme ultimo 16. En bog om en pige, der efter nogle voldsomme stik i en krybekælder forvandler sig til humlepigen. Hun kan stikke og flyve, og det giver hende helt særlige muligheder. Er spændt på, hvordan den lidt anderledes pigebog bliver modtaget.

Ida og kameraet forside

Det er sjovt at skrive pigebøgerne, fordi jeg kan gå tilbage i tiden til min egen tid som tween og teen. Jeg har mine gamle dagbøger, og selv om der er sket meget siden da, er mange af følelserne og tankerne de samme, når man  er barn, og når man går over i puberteten, hvilket for mange piger i dag allerede er i 10 års alderen.